Đorđević hoće "Arenu", italijanski mediji znaju kako pobediti Partizan?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 05.02.2020.
11:31
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga može da bude odlučeno u Bolonji večeras...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan će večeras u Paladoci tražiti plasman, odnosno prvo mesto u grupi Evrokupa. Pobeda znači praktično trijumf u grupi, poraz bi sve pomerio za poslednje kolo protiv Trenta koji je izgubio sve šanse.

Đorđević koji je herojski dočekan u Beogradu kaže da očekuje da navijači Virtusa stvore atmosferu kakva je Partizanu donela prednost u Areni.

"Najvažnija utakmica, ne mislim da će biti umorni od derbija, imaju mnogo iskustva. Fizički su veoma jaki, moramo da odgovorimo na istom nivou, moramo atletski da se nosimo sa Partizanom. Oni su netipična ekipa, to je tim koji igra sa tri pleja, za pobedu će biti potrebno najbolje izdanje", kaže doskorašnji selektor Srbije.

Mediji smatraju da su Virtus i Partizan najbolje ekipe u grupi, ali veruju da bi domaći teren mogao da odluči.

Listovi u Bolonji kažu da je Partizan ipak slabiji bez svojih navijača, mada će oni večeras biti prisutni u Paladoci.

Meč protiv Trenta su otvorila purpurna i žuta svetla kao omaž stradalom Kobi Brajantu. Klub je probao nemoguće da ga dovede u Bolonju kad je bio lokaut 2011. godine. Debitovao je Marbl, poslednje pojačanje Virtusa.

Veliku pažnju u gradu privukao je heroj Virtusa, Saša Danilović koji će pratiti meč, on je osvojio četiri titule prvaka Italije i Evroligu sa tadašnjim Kinderom, a sinoć je večeras sa Karltonom Majersom koji je takođe obeležio drugu polovinu devedesetih u Bolonji.

Virtus će insistirati na odbrani tvrde mediji u najavama, smatraju da imaju prednost na centarskim pozicijama i da bu tu mogli da dobiju meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke