Đordiju nije lako? ''Ovo je najteže pismo koje sam vam ikada morao napisati''

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.05.2020.
14:25
Izvor: Sportske.net

Novo obraćanje prvog čoveka Evrolige.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Iako je juče u opširnom razgovoru za medije odgovarao na brojna pitanja posle odluke o prevremenom okončanju sezone u Evroligi i Evrokupu, Đordi Bertomeu je danas uputio otvoreno pismo navijačima širom Evrope.

Između ostalog, izrazio je veliku žal što je ovakva odluka joše morala da bude doneta, a u nastavku njegovo pismo prenosimo u celini.

''Dragi navijači,

Ovo je najteže pismo koje sam vam ikada morao napisati.

Zbog pandemije koja uništava zajednice širom veta, morali smo da otkažemo sezonu 2019/20 u Evroligi i Evrokupu.

Naravno, to je izuzetno tužan trenutak za nas. Još više boli, jer zahvaljujući vama ovo je bila najuspešnija sezona u svim oblastima naše istorije. Bili smo svedoci vaših navijanja u Arenama i videli vam kako se bavite našim sadržajem više nego ikada ranije.

Na tome smo vam zaista zahvalni. Vaša vera nas inspiriše da i dalje, kao i uvek radimo najbolje za navijače.

Postoje slučajevi kada se od organizacija traži da se pridržavaju svojih uverenja. Iznad bilo kojih drugih interesa, mi želimo da zaštitimo integritet naših takmičenja.

Da bi se to ostvarilo, zdravlje i sigurnost svih koji su uključeni u stvaranje sjajnih igara moraju biti na prvom mestu - kao što je to slučaj u ovom trenutku. Takve vrednosti su najvažnije, a čak i pod teškim okolnostima kao što su ove, uvek ćemo težiti tome da se na njih usredsređujemo.

Izuzetno sam ponosan na to kako je cela košarkaška porodica Evrolige reagovala tokom ove krize. Naši igrači, treneri, klubovi i komercijalni partneri pokazali su koliko su posvećeni našim zajednicama i košarci kao sportu.
-
Levandovski strelac

Mi im aplaudiramo kao i mnogim ljudima koji su bili u prvoj liniji odbrane od virusa. Znamo od vas, navijača, da niko ne uspeva bez velike podrške, a videti zajednice u kojima igramo ujedinjene u poslednja dva meseca bilo je posebno dirljivo podsećanje na vrednosti koje svi delimo zajedničkom ljubavlju prema ovom sportu.

Otkako smo 12. marta prekinuli naša takmičenja, držali ste se blizu i pokazali koliko želite da se košarka vrati. Tužni smo što, zbog sila izvan naše kontrole, ne bismo mogli to da učinimo čim poželimo.

Ipak, u narednim mesecima, dok ćemo se fokusirati na povratak na teren jači nego ikad za sezonu 2020-21, mi ćemo i dalje nalaziti načine da uživate u ovom jedinstvenom brendu košarke kroz sadržajnu ponudu na našim komunikacijskim kanalima.
-
Baner Haland
-
Mi u Evroligi smo u srcu navijači, baš kao i vi. Jedva čekamo da se ponovo pojave igrači na terenu, igre u akciji i, što je najvažnije, čujemo vas kako navijate. Zajedno ćemo uskoro ponovo uživati u svim tim trenucima.

U međuvremenu, želim svima vama sve najbolje.

Topli pozdrav,

Đordi''
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke