Đilas razgovarao sa Pekovićem: "Moralo je ovako"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.04.2016.
19:34
Izvor: Sportske.net

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas u sredu je govorio o nekorektnim merama FIBA koje su srpsku kuću košarke dovele u poziciju da Partizanu preti suspenzijom ukoliko ne odustane od Evrokupa.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Gostujući u emisiji "OKO" na nacionalnoj televiziji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas osvrnuo se na sve ono što se dogodilo u prethodnih nekoliko dana, odnosno nakon odluke FIBA Evropa da suspenduje 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva.

"Obile su nam se o glavu pretnje FIBA. Stigao je dopis da je 14 zemalja izbačeno, suspendovano sa Evrobasketa. FIBA Evropa je tražila od FIBA sveta da to važi i za kvalifikacije za Olimpijske igre i same Igre, sastanak Borda FIBA je u petak" rekao je Đilas.

Predsednik KS Srbije tvrdi da ga u datom momentu ne brine suspenzija sa Eurobasketa već to što nam "nad glavom stoji mač", odnosno oduzimanje domaćinstva kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

"Nad glavom nam stoje kvalifikacije za Rio i Igre. Mislim da smo na dobrom putu da nam ne oduzmu organizaciju turnira" istakao je Đilas, ali se ogradio i najavio ostavku ako se desi suprotno.

"Ako se dogodi da nas izbace sa Evropskog prvenstva i Srbiji oduzmu kvalifikacije za Olimpijske igre, podneću ostavku na mesto predsednika KSS. Kakav bih to predsednik bio ako bih to dozvolio" poručio je Dragan Đilas.

Košarkaški savez Srbije je najavio suspenziju za klubove koji budu igrali u Evrokupu, čime je napravljen neophodan korak kako nam FIBA ne bi izrekla nove sankcije.

"Naša odluka nije protiv Partizana, to je prepisano od FIBA, jer smo morali da učinimo. Pričao sam sa Pekovićem i ljudima iz Partizana, interes kluba je da igra Evrokup u procesu ponovnog jačanja, jer bi hteli da ponovo da igraju Evroligu za nekoliko godina" ističe Đilas.

Upravni odbor Košarkaškog kluba Partizan NIS zasedaće u četvrtak kada bi trebalo da dobijemo odgovor na pitanje u kom će takmičenju crno-beli igrati naredne sezone, a samim tim hoće li reprezentacija trpeti nove sankcije.

"Voleo bih da Partizan kaže da će igrati FIBA takmičenje, ali mi ne možemo nikoga da teramo. Pokazali smo veliko razumevanje i mi iz KSS, kao i oni iz Partizana, jer reprezentacija mora da ide na Olimpijske igre" zaključio je prvi čovek KS Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 21.04.2016
13:35

Voleo bih da mi neko objasni kada i kako je partizan izborio svoje mesto u Evrokupu. Koliko ja znam peto mesto u ABA ligi ne vodi u Evropu. Ko je taj partizan da sebi dozvoljava da FIBA zbog njega izbaci Srbiju sa Evropskog prvenstva i da nam oduzme organizaciju turnira za kvalifikaciju na Oliplijske igre.

avatar
paok
Thursday, 21.04.2016
08:29

Za sve vase u klubu je veoma bitan.Covek ima sportsku karijeru za razliki od vasih politicara u klubu.Sto ste vi igrali taj kup pre nekoliko godina ako je ne bitan.Kroz to takmicenje se moze doci do Evrolige.Niko ne treba da vrsi pritisak na Partizan,neka sami odluce sta ce igrati.I jos nesto,kakvu korist ce imati klub ako poslusa Djilasa.

avatar
ПФК1945
Thursday, 21.04.2016
07:34

Hajde Đilase spremaj tu ostavku..

avatar
Zerar Depardje
Thursday, 21.04.2016
07:25

ja mislim da Partizan treba igrati evrokup ali ako nam preti ne igranje na repki onda mi ni Zvezda ni Partizan ne znace nista ,mozete slobodno da ih ugasite.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 20.04.2016
23:14

Svasta,ispade Pekovic neki bitan... Kao da ste pricali sa Mitrovicem iz Zvezde.... ako ne treba da igraju taj neki kup da bi reprezentacija igrala,lepo nek ni ne igraju.... Sve bzvz prica,kao nek se Zvezda odrekne evrolige,ali oni ne bi tog kupa,jer se potajno nadaju da bi mogli uci u istu tu evroligu,gde kao igraju samo klubovi sa budzetom,klasicno licemerje... ako vam se ne svidja evroliga,nemojte ni taj kup igrati,jer em nije bitan,em vam nije bitan plasman i sto je najbitnije,sigurno ga necete osvojiti

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 21.04.2016
00:43

Biseru, problem je i Evroliga i Evrokup jer FIBA ne priznaje dogovor ABA sa ECA za mesta 1+3(EL+EC)! Ima vremena, shvatićeš!

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 21.04.2016
06:50

Zato vi igrate EL kad je sigurno necete osvojiti ?

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 20.04.2016
21:25

Mora se samo umreti.Ti si se dokazao sa PP aparatom i kad si dozvolio da klub koji se ne takmiči nigde može sebi da pripiše eventualne trofeje.Ti nisi predsednik KSS nego FMPCZTELEKOMDIVAREFLEKSILR.Isključivo njihove imterese zastupaš.Preuzeli ste ligu,KSS,KSB,sudije i sada bi da još da naterate Partizan da sam sebi odseče granu na kojoj sedi a pri tome nemate nikakve ingerencije.Kaznite,izbacite imaćete istorijsku ulogu.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 20.04.2016
19:49

Ti si protiv Partizana, to je i tebi kristalno jasno... FIBA je sve suspendovala zbog ućešća u takmičenjima koje organizuje ECA, a ona organizuje i EL i EC...