Đilas: "Podržavam regionalnu ligu u kojoj će se poštovati srpski klubovi"

Autor: Beta Beta
četvrtak 21.05.2015.
14:52
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da podržava regionalnu ligu u kojoj će se poštovati snaga srpske košarke i klubova i iz koje će se obezbeđivati prolaz u Evroligu.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Đilas je rekao da će sutra biti održan sastanak lige, klubova i predstavnika Košarkaškog saveza Srbije, na kome će se razmatrati predlozi za organizaciju regionalne lige koji su predstavili FIBA i ABA liga.

"Poznat je moj stav da je regionalna liga u kojoj će se poštovati snaga srpske košarke i srpskih klubova dobra za našu košarku. Ligu sa 12 klubova sa prostora bivše Jugoslavije koji je vode uz podršku Saveza i iz koje klubovi imaju prolaz u Evroligu je nešto što podržavam",
naveo je Đilas u saopštenju.
 
"Takva liga ne može biti vlasništvo privatnih lica, jer je to nešto što FIBA ne prihvata.  Sporazum potpisan još 2009. godine između Košarkaškog saveza Srbije i ABA lige, a koji je potpisao i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, jasno pokazuje da to ne prihvata ni Evroliga", rekao je Đilas.

On je dodao da je sutrašnji sastanak nastavak dobre prakse i da se o svim važnim temama otvoreno razgovara i da se definiše zajednički stav koji će se zastupati u javnosti i pred košarkaškim strukturama.

Uprava košarkaške Jadranske lige juče je na sastanku klubova i uprave u Ljubljani usvojila nacrt novog društvenog ugovora, koji predviđa promenu vlasničke i upravljačke strukture preduzeća ABA Sidro d.o.o, vlasnika takmičenja.

Na inicijativu klubova, prema nacrtu novog Društvenog ugovora 80 odsto vlasničkih i upravljačkih prava nalazi se u vlasništvu klubova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 21.05.2015
15:03

P.S. Jedino je problem ko umesto Bosne, taj Siroki ne mogu da smislim:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 21.05.2015
15:00

Kad bi se gledala tradicija, ligu bi igralo ovih 12 klubova: PARTIZAN, crvena zvezda, OKK Beograd (neka bude Mega Leks njihov surogat), Radnicki Beograd (Metalac), Cibona, Split (Cedevita), Zadar, Olimpija, Bosna, Buducnost i jos dva kluba po izboru, mozda jos Krka i Igokea.