Đilas: "Bartomeu ima bahate fore o Partizanu"

  • Autor: Beta

  • 29. oktobar 2016.

  • 13:59

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju, tokom današnjeg redovnog zasedanja skupštine tog tela u Beogradu.

Đilas:
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju, tokom današnjeg redovnog zasedanja skupštine tog tela u Beogradu.

"Bio je dogovor da svoje zvanično povlačenje sa funkcije obavim pred vama, a ne da to saznajete zvanično kroz medije. To treba raditi pred ljudima koji su mi dali podršku prethodnih godina."


"Smatram najiskrenije da je došlo vreme da na ovo mesto dođe novi čovek, sa novim idejama, da nastavi ono što smo počeli pre šest godina i da se srpska košarka razvija sa tim. Ne postoji zaista nikakav drugi razlog. Moji saradnici znaju da sam o tome pričao i pre šest meseci. Mislim da je, posle svega što smo uradili, sada pravi trenutak", rekao je Đilas.

On je delegatima podneo izveštaj o radu saveza nakon prošle skupštine, koja je održana krajem juna. Dosadašnji predsednik je rekao da će se truditi da narednoj upravi ostavi što bolju finansijsku situaciju, sa ciljem da KSS u narednu godinu uđe bez dugovanja.

Za sada nema kandidata za novog predsednika, a izbori u KSS trebalo bi da se održe 15. decembra.

Nije to bila jedina tema, odgovarao je i na ostala pitanja, a najzanimljivije je bilo u vezi Partizana i Bartomeua.

"Imam i negativan stav prema (predsedniku EKA Đordiju) Bertomeuu i odnosu prema ABA ligi i našim klubovima. Ja sam čovek koji pamti i pamtim da Partizan nije dobio A licencu uprkos rezultatima koji su tada bili kriterijum. Pamtim i da je ABA pala sa tri mesta u Evroligi na jedno, a i da je to jedno bilo u opasnosti. Pamtim i 100 miliona dolara nagradnog fonda po godini. Ako je sada 30 miliona nagradni fond, gde je ostalih 70? Nadam se da će to neko pitati", rekao je Đilas.

On je ocenio da je KSS uspeo da sačuva klubove da mogu da igraju Evroligu, ali i reprezentacije da mogu da nastupaju na velikim takmičenjima.

"Da budemo realni i iskreni, lakše je izbaciti Srbiju sa takmičenja nego Španiju. Nadam se da će se taj rat završiti, da će se nešto dogovoriti i napraviti sistem takmičenja koji odgovara svima, da ne slušamo više bahate duhovitosti kao prvog čoveka Evrolige pre neki dan o Partizanu. Nisam upućen, ali mislim da ABA ima ugovor i da ko je prvak, ide u Evroligi. Nadam se da će reagovati tamo", rekao je Djilas.

On je na kraju zahvalio svojim saradnicima i svim delegatima na radu proteklih godina i kazao da će se potruditi da KSS u novu godinu uđe bez dugovanja.

Đilas će obavljati funkciju predsednika do izbora novog, što bi trebalo da se desi 15. decembra.

Đilas je na čelo saveza došao u proleće 2011. godine, a seniorske selekcije su u to vreme osvojile četiri medalje. Muški nacionalni tim osvojio je dva srebra, na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, a ženski olimpijsku bronzu i evropsko zlato.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari