Đenkino buđenje u pravi čas

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 20.04.2015.
15:15
Izvor: Sportske.net, Sport

Kada je bilo najpotrebinje Čarls Dženkins je pružio partije koje se od njega očekuju. O tome svedoče i brojke.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Mnogi će reći da je pobednika polufinalne serije u ovosezonskoj ABA ligi odlučila superiornost Nikole Kalinića u odnosu na Sašu Pavlovića u direktnom duelu, mada kada se baci pogled na statistiku slobodno se može konstatovati da je Čarls Dženkins junak Zvezdinog podviga.

Na četiri meča protiv Partizana, popularni Đenka je prosečno beležio 19.8 poena uz fenomenalan procenat šuta - 61% za dva i 50% za tri poena.

Kada god se povede diskusija oko stranaca, posebno Amerikanaca u Evropi, svi se slažu da su oni tu kako bi napravili razliku. Dženkins je upravo to radio kada je bilo najpotrebnije.

Pogađao je iz svih pozicija, najčešće sa vrha kapice, probijao do samog kraja, dosta puta završavao akciju uz 'faul-koš'.

A setimo se da nije najbolje ušao u sezonu, da je dugo bio u kontraritmu, vratio se u pravi čas, uništio večitog rivala i bio nerešiva enigma za odbranu crno-belih.

Sam Dženkis ističe da zasluge za njegov veliki 'come back' pripadaju celoj ekipi.

"Morao sam da pronađem rešenje. Samopouzdanje koje imam potiče od ljudi iz svlačionice - od trenera Radonjića do Nikole Rebića. Oni su moji momci, drugari, uvek me podržavaju.

Ovde sam više od godinu dana i znaju da mogu da igram na visokom nivou. Uvek su me gurali napred i terali da dajem sve od sebe, ato rdim stalno, na treningu i utakmici. Moralo je da se desi pre ili kasnije da prodadim."
rekao je Čarls Dženkins.

Carls Dzenkins

Da li ste znali?

-Da je Đenka jedini košarkaš uz Džima Mekmilana i Krisa Malina u istoriji koji je tri puta osvjao 'Hagerti' nagradu koja se dodeljuje najboljem koledž igraču sa podrručja Njujorka.

-Da je njegov dres sa brojem #22 povučen iz upotrebe na univerzitetu Hofstra još dok je studirao na njemu. Takvu čast imalo je malo igrača, neki od njih su Tim Dankan i Grant Hil.

-Da nikada ne odlazi sa zagrevanja, a da mu poslednji šut bude promašaj. Što bi rek'o naš narod, dok se ne ispiše.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke