Divac pričao Amerima o Partizanu, pomenuo i "drugi tim" koji nije dobar!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 08. april 2019.

  • 14:41

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Generalni menadžer i bivši košarkaš Sakramento Kingsa Vlade Divac obratio se prethodne noći novinarima povodom prijema u Kuću slavnih.

Divac pričao Amerima o Partizanu, pomenuo i
Foto: Beta/AP Photo/Charlie Neibergall
Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš Vlade Divac (51) primljen je ovog vikenda u NBA Kuću slavnih u Springfildu čime je zaokružio fantastičnu karijeru.

Vlade je deceniju i po igrao u NBA ligi, a najdublji trag ostavio je u Sakramento Kingsima koji su zbog svega što je uradio povukli iz upotrebe dres sa brojem 21.

Prethodne večeri Divac je govorio o svom putu i tom prilikom pomenuo odakle je počeo i kako je stigao do najjače lige na svetu.

"Kada se dogode ovakve stvari obično se osvrnete na sve što se desilo u prošlosti. Sećam se trenutka kada sam doneo važnu odluku za sebe i svoju porodicu. Imao sam samo 14 godina kada sam odlučio da želim da se bavim košarkom. Majka, otac i brat su sedeli u slušali šta imam da kažem, a oni su bili ti koji su 'držali ključ'. Odlučili su da me puste da idem za svojim snovima i evo me ovde", rekao je Divac.

Upitan da li je ikada razmišljao o tome kako će mu se karijera razvijati Vlade je odgovorio odrično.

"Ne, zaista, čitavog života sam igrao zato što volim ovu igru. Tačno je da svake naredne sezone postavljate sebi nove ciljeve, da budete bolji igrač, osvojite ovo ili ono... Sećam se kada sam napustio roditeljski dom i otišao da igram za klub koji je bio dobar u razvoju mladih igrača. Trener mi je bio kao otac. Tada mi je cilj bio da uđem u tim, zatim sam postao 'pohlepan', želeo sam da igram pet minuta, a potom i da postanem zvezda ekipe. Tako stvari funkcionišu u sportu. Kada sam ušao u državni tim cilj mi je bio da dođem u NBA, a kada sam i to uspeo želeo sam još više. Sada imam pedeset i umoran sam, ostvario sam sve ciljeve kao igrač", kazao je Divac.

On nije mogao da izdvoji jedan poseban trenutak ili utakmicu iz bogate karijere. U prvi plan je istakao urađeno sa državnim timom, a bilo je reči i o Partizanu.

"Zaista je teško izdvojiti jedan trenutak iz karijere, bilo ih je jako mnogo. Sarađivao sam sa četvoricom sjajnih trenera i mnogo kvalitetnih saigrača", rekao je Divac.

"Kao mlad sam u svojoj zemlji imao sjajne trenutke sa timom za koji sam igrao. To je Partizan, klub koji i dalje 'proizvodi' NBA igrače. Radi se o klubu kroz čiji je sistem prošao verovatno najveći broj NBA igrača. Bogdan je jedan od njih, Peđa (Predrag Stojaković) i Beli (Nemanja Bjelica) su bili u drugom timu koji nije dobar", uz osmeh je konstatovao Divac.

Vlade Divac je boje Partizana branio od 1986. do 1989. godine, a svi se sećaju da je tokom lokauta u NBA ligi 1999. godine na dve utakmice nastupio za Crvenu zvezdu.

Kasnije je kao predsednik Partizana priznao da je tim potezom napravio veliku grešku.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari