Divac ne razmišlja o plej-ofu, ima neka nedovršena posla u Sakramentu - Planira napad na prsten!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.12.2018.
16:05
Izvor: Sportske.net

Kingsi igraju sjajnu košarku ove sezone, pa se jedan od glavnih poteza Vlade Divca sve više čini odličnim.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Ekipa Sakramento Kingsa ove sezone ima skod od 18 pobeda i 16 poraza i deluje da bi zaista mogli da se domognu doigravanja posle dugog niza godina.

Igraju sjajnu košarku, velike role u ekipi obavljaju srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, a čitava rekonstrukcija koju je Divac odradio, počela je trejdom u kojem su Kingsi pre par godina ostali bez najboljeg igrača, DeMarkusa Kazinsa.

Trejdovan je u sred sezone 2016/17 u Pelikanse, u zamenu za Badija Hilda i pikove pre svega.

Hild igra sve bolje, pikovi su iskorišćeni na Derona Foksa i Marvina Beglija, pa je sve više jasno da je Divac napravio dobar posao kada se ratosiljao problematičnog "Bugija".

Generalni menadžer "Kraljeva" iz Kalifornije je izjavio da se ne kaje zbog trejdovanja Kazinsa, a onda je dodao i da ima neka nedovršena posla u Sakramentu.

"Ne žalim zbog trejda. To je bio samo jedan korak napred za nas. Nismo još blizu gde bismo želeli da budemo, ali smo napravili veliki napredak. Te noći Kazinsovog trejda znao sam da je to samo korak napred.

Ne želim da se vraćam na taj trejd, ali sam tada u sekundi znao da šta dobijam – širu sliku. Nije to samo Badi, niti pikovi... Jednostavno sam verovao u to što sam radio
", izjavio je Divac.

Kada su nedovršena posla u pitanju, Divac je rešen da sa Kingsima jednog dana osvoji prsten.

"Ako pogledate na tabelu mi smo u plej-ofu. Ali da li to baš moramo ove sezone da uradimo? Ne, ne moramo. Da li želimo da budemo tamo? Da. Da li ćemo se potruditi? Hoćemo. Igrači igraju zbog toga i mi ih podržavamo. Ako mogu nešto da uradim da im pomognem, to će se i desiti.

Ali ne želimo zbog plej-ofa da žrtvujemo sve što smo do sada postigli. Nisam došao u Kingse kako bi igrali plej-of. Došao sam jer imam nedovršenog posla, a to je da napravim šampionski tim
", zaključio je proslavljeni košarkaš naše zemlje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke