Divac čekao avion, usledio poziv gazde, pretpostavljate šta se desilo?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 15.08.2020.
08:51
Izvor: Sportske.net

Kraj za Srbina koji nije imao nameru da ode...

Epa/Andrew Gombert
Epa/Andrew Gombert

Povezane vesti

Vest dana je svakako da Vlade Divac više nije generalni menadžer Kingsa i potpredsednik kluba zadužen za košarkaške operacije.

Naime, on je nakon slabih partija kluba tokom restarta i novog neuspeha u trci za plej-of podneo ostavku. Divca će privremeno zameniti legendarni Džoe Dumars koji je taj posao obavljao u "svom" Detroitu godinama, setimo se da je na vodećim pozicijama u Pistonsima bio i kada su osvajali titulu i kada je izabrao Darka Miličića na draftu.

O odlasku Divca šaputalo se već prošle godine nakon odluke da "preskoči" Luku Dončića.

Navodno, Divac nije imao planove da napusti klub, ali je usledio juče telefonski poziv vlasnika Viveka Ranadiva, spekuliše se da je posle toga Srbin odlučio da ode.

Divac je bio od 2015. na poziciji glavnog čoveka sportskog dela Sakramenta čija je igračka legenda. Zamenio je Krisa Malina kao potpredsednik, a onda i pridodao ulogu generalnog menadžera.

Klub se zahvalio Srbinu, dolazi vreme teških odluka, Kingsi teško mogu da računaju na top 4 pika na narednom draftu u oktobru, imaju manje od 6% šansi. Bogdanović postaje ograničeno slobodni agent testiraće tržište, a navodno Badi Hild je nezadovoljan, traži trejd. Recimo i to da će Peđa Stojaković koji je bio Divčev pomoćnik ostati, makar privremeno, tokom tranzicije, Dumars je za sada od mesta savetnika napredovao ka VD direktora operacija, ali postoji šansa da ostane za duži period.

Sam Vlade Divac je rekao tokom noći da Kingsi ostaju uvek posebni u njegovom srcu, zahvalio se gazdi na prilici, i svima sa kojima je radio.

Na terenu tokom noći, pošto je praktično sve rešeno, Indijana je dobila Majami, oba tima su igrala sa rezervama, ove ekipe će se sastati na startu plej ofa, na Istoku se parovi znaju, Baksi igraju protiv Orlanda, Toronto koji je sinoć tukao Denver igra sa Netsima, dok će derbi biti između Bostona i oslabljene Filadelfije koja je rasturila Hjuston u poslednjem meču regularne sezone, na kraju je bilo +38 za Sikserse.

Klipersi su nakon produžetaka savladali Oklahomu, bez startera, Terans Men je sa klupe ubacio 25 poena, Amir Kofi dodao 21, na drugoj strani, Hamidu Dialo 27, Šreder je ubacio 17, jedini je imao veću minutažu od bitnih igrača ekipe.

Na Zapadu, Lejkersi čekaju pobednika baraža između Portlanda i Memfisa, podsetimo Grizliji moraju da dobiju dva meča, ako Blejzersi slave večeras, oni će ići na lidera Zapada. Kliperse čeka Dalas, Denver će na Jutu, a Oklahoma koja je ove sezone igrala iznad svih očekivanja odmeriće snage sa Hjustonom.

Rezultati:

Filadelfija - Hjuston 134:96
Oklahoma - LA Klipers 103:107
Majami - Indijana 92:109
Denver - Toronto 109:117

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke