Dinamik predstavio novog trenera

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.04.2019.
14:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Dinamik promovisao je u sredu novog šefa struke - Mira Alilovića.

KK Dynamic/Nikola Milinković
KK Dynamic/Nikola Milinković

Povezane vesti

Superligaš sa Dorćola dobio je danas novog šefa struke kojeg je javnosti predstavio predsednik Dinamika Velibor Jojić.

Kormilo Dinamika preuzeo je Miro Alilović (42), bivši trener Slovana i ljubljanske Olimpije.

"Što se tiče Mira, vi znate da je Dinamik klub koji radi sa mladima, da smo najmlađi tim u KLS-u i u ABA ligi. A Miro je vičan radu sa mladima. Znajući to, odlučili smo se za njega, a on je prepoznao ovu sredinu kao povoljnu za njegov rad. Očekujemo da pravi i sportske rezultate, ali i da naše mlade igrače izvede na pravi put", rekao je Jojić.

Predsednik Dinamika zahvalio se dosadašnjem treneru Vladi Đokiću i istakao da je klub želeo da nastavi saradnju sa njim, ali da je mladi stručnjak ostvarene rezultate smatrao neuspehom.

Novi trener Miro Alilović u Dinamik stiže iz drugog tima Primorske koja je ove sezone izborila plasman u ABA ligu.

"Na meni je sada da se pokažem. Znam gde dolazim, dolazim u zemlju košarke, na meni je da pokažem da sam vredan i da zaslužujem takav poziv. Iza nas je mikro ciklus, video sam momke, imaju radne navike", rekao je Alilović.

Pored zahvalnice svom prethodniku Miro Alilović je istakao da je došao u klub koji funkcioniše po "američkim standardima".

"Imamo još 14 dana do početka Superlige da se što bolje spremimo. Idemo sa ciljem da što više pobeđujemo, ali i da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu, da zajedno rastemo i budemo što bolji. Imaćemo četiri kontrolne utakmice, pa ćemo videti šta i kako dalje", rekao je Alilović.

Priliku da vidi na delu svoje igrače novi trener će imati već danas u projateljskom utakmici sa OKK Dunavom koja će početi u 17.30 u hali Master u Zemunu.

Takmičarski debi na klupi Dinamika Miro Alilović će imati 26. aprila na gostovanju Tamišu u okviru prvog kola Super lige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke