Deža vi u Kupu Radivoja Koraća, ko će do trofeja?

Autor: Nikola Miloradović
subota 15.02.2020.
12:55
Izvor: Sportske.net

Sinoć smo dobili sve učesnike polufinala.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Šesti put zaredom Kup Radivoja Koraća održava se u Nišu, u sportskom centru "Čair".

Turnir je počeo u četvrtak 13. februara, utakmicom između Crvene zvezde i BKK Radnički, nakon nešto lošijeg starta aktuelni šampion Srbije je upisao ubedljiv trijumf i obezbedio kartu za polufinale.

Tamo će koplja ukrstiti sa ekipom Mega Bemaksa, koja je u četvrtfinalu nakon velike borbe savladala užičku Slobodu, utakmicu je obeležilo i isključenje koje je zaradio trener Mege Dejan Milojević.

Utakmica između ove dve ekipe zakazana je za danas od 17h, jasno, Zvezda je favorit.

Vladimir Stimac Crvena zvezda BKK Radnicki

Puleni Dragana Šakote su lako izašli na kraj sa drugoligašem, dok se Mega dobrano pomučila sa ekipom iz Užica, glavne figure predstojećeg susreta trebalo bi da budu Kevin Panter, koji igra u sjajnoj formi u dresu Zvezde, dok je sa druge strane fenomenalan meč protiv Slobode odigrao Marko Simonović, koji se ove sezone izdvojio kao najbolji igrač Mege.

Amerikanac, koji je nedavno dobio srpski pasoš, je u četvrtfinalu protiv Radničkog ubacio 23 poena, imao je i četiri asistencije i tri skoka, sve za indeks 31, dok je Simonović protiv Slobode imao učinak od čak 32 poena i 13 skokova, sakupio je indeks 39.

Mega Bemaks Sloboda Uzice Cerovina

Pod znakom pitanja je i nastup plejmejkera Zvezde Lorenca Brauna, za kojeg je Šakota nakon susreta sa Radničkim potvrdio da je imao virus, ali očekuje se da bude na parketu od 17h.

Što se tiče drugog polufinala, u njemu će se sastati FMP Železnik i Partizan.

"Panteri" su rutinski savladali Dinamik, pojačani Filipom Čovićem i Ognjenom Kuzmićem iz Crvene zvezde, do trijumfa ih je vodio Stefan Pot sa 14 poena, četiri skoka i tri asistencije, vrlo dobar je bio i Ulubaj sa 12 poena, tri skoka i dve asistencije.

Filip Covic Mert Ajak FMP Dinamik

Partizan se dobrano pomučio sa čačanskim Borcem, na kraju je kvalitet presudio, Rašon Tomas je u odlučujućim trenucima pogađao, te su "crno-beli" slavili.

Protiv Čačana se istakao Zagorac sa 16 poena, dva manje dodao je Nikola Jaković, koji je imao i osam skokova.

Problem za ekipu Andree Trinkijerija je povreda Stefana Birčevića, koji je sredinom prvog kvartala nezgodno doskočio, te je morao da napusti teren.

Trener "crno-belih" je nakon susreta izjavio da je mala verovatnoća da će krilni centar nastupiti u polufinalnom meču protiv FMP-a, koji je na programu večeras od 21h.

Kori Volden Brajs Dzouns Partizan Borac Cacak

Interesantno je da su ovo bili parovi polufinala i minule sezone, Zvezda je bila ubedljiva protiv Mege, dok je Partizan u nešto neizvesnijem susretu slavio protiv FMP-a, na kraju su "crno-beli" u velikom finalu nadigrali večitog rivala i osvojili drugi vezan trofej u Kupu Radivoja Koraća.

Ekipa Partizana je kroz istoriju u sedam navrata podizala pehar u ovom takmičenju, Zvezda je "Žućkovu levicu" osvajala u šest navrata, dok tri titule ima Mega, jednu FMP.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 16.02.2020
04:43

Mega ima 3 kupa???

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 16.02.2020
00:51

Pa realno gledano oni su bolji ove godine,imaju neku igru mi je nemamo,opet to je derbi sto bi rekli 'nikad se ne zna' a i ovo nije toliko bitan trofej ,svakako vazan ali ne i neki da bi morao da igras pod nekom dozom pritiska koji tek sledi u plej ofu,tako da mislim da je prednost na njihovoj strani,a mi videcemo,mozda Gist proradi 😂😂😂😂

avatar
2012/2013-2019/2020
Saturday, 15.02.2020
13:57

Sedam puta podizao, a devet puta osvojio. I to najmanje devet puta, realno.