Devin Buker potpisao za Bajern

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.07.2016.
16:45
Izvor: Sportske.net

Prethodna sezona bila je prilično razočaravajuća za Bajern zbog čega u Minhenu aktivno rade na jačanju ekipe. U nedelju je ozvaničen transfer Devina Bukera.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Najkorisniji igrač francuskog šampionata u minuloj sezoni Devin Buker (25) u nedelju je parafirao ugovor sa minhenskim Bajernom i tako postao drugo pojačanje Bavaraca za narednu sezonu.

Amerikanac nosi identično ime i prezime kao i član Finiks Sansa Devin Buker pa odmah treba razjasniti da je u Bajern stigao dosadašnji član Šalona a ne prošlosezonski 12. pik na NBA draftu.

Novi član minhenskog Bajerna imao je jako dobru sezonu u Šalonu, proglašen je najkorisnijim igračem u francuskom prvenstvu u kojem je prosečno beležio 15.1 poen i 7.6 skokova po utakmici.

Devin Buker igra na poziciji krilnog centra i centra, a sa Šalonom je u prethodnoj sezoni stigao do finala francuskog Kupa, četvrtfinala plej-ofa u šampionatu i fajnal-fora u FIBA Euro Kupu.

Podsećamo da je Bajern produžio saradnju sa Nihadom Đedovićem i angažovao Andreja Balvina, a Devin Buker će dodatno pojačati konkurenciju na unutrašnjim pozicijama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke