Desetkovani Španci jači od prvaka Evrope!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.11.2017.
21:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaška selekcija Španije upisala i drugi trijum u kvalifikacijama za Mundobasket.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Izabranici Serđa Skariola slavili su u prvom kolu na gostovanju u Crnog Gori, a sada su u Burgosu bili bolji od aktuelnog prvaka Evrope, Slovenije, rezultatom 92-84.

Dobili su gosti prvi kvartal, ali to je bilo sve što smo videli od "Zmajčeka".

Već u drugoj deonici Španija preuzima stvari u svoje ruke, te na odmor odlazi sa šest poena viška.

U trećoj deonici bilo je tesno, ali Španci uspevaju da povećaju prednost za dva poena i u poslednjih 10 minuta uđu sa osam poena viška.

Ispostavilo se da je ta razlika nedostižna za Slovence, te je Španija uprkos tome što igra u trećem sastavu nadigrala aktuelnog šampiona "Starog kontinenta", koji je ruku na srce bio lišen pomoći Luke Dončića i Entonija Rendolfa, dok je poznato da se Goran Dragić povukao iz nacionalnog tima nakon Evropskog šampionata. Dragić svakako ne bi bio u selekciji, kako nastupa u NBA ligi, koja neće dozvoljavati svojim igračima da nastupaju za svoje nacionalne timove u ovim kvalifikacijama.

Španiju je predvodio sjajni Kvino Kolom sa 25 poena i devet asistencija, pratili su ga Serhi Vidal sa 21 poenom i Fran Vaskez sa 11 postignutih poena.

U selekciji Slovenije 27 poena Klemena Prepeliča, tri manje dodao je Gašpar Vidmar, dok se na 19 zaustavio mladi košarkaš Mege Vlatko Čančar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke