Deset najpotcenjenijih igrača NBA lige - Srbin treći!

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.11.2017.
13:56
Izvor: Sportske.net

Španski "As" napravio je interesantnu listu.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Popularni "salary cap" u NBA ligi od ove sezone je 99 miliona evra, što znači da NBA klubovi bez dodatnih taksa toliko novca mogu da potroše na plate igrača na godišnjem nivou.

Ovog leta su logično i podeljeni neki veliki ugovori, ugovori koje su dobili Harden i Kari oborili su sve rekorde, ali na višesezonskom nivou.

Najplaćeniji igrač lige u ovom trenutku je bek Golden Stejt Voriorsa Stef Kari sa 34,7 miliona dolara koje će zaraditi za aktuelnu sezonu, prate ga Džejms sa 33,3 miliona dolara, dok je na trećem mestu Milsap sa 30,8 miliona. Pomenuti Harden će rekordni ugovor početi da odrađuje od naredne sezone.

Ipak, mnogi timovi su uspeli da zadrže neke od najboljih igrača, a da pritom nisu potrošili gomilu novca na njihov ugovor.

"As" je tako sastavio listu od 10 igrača koji pružaju daleko bolje partije od onoga koliko su plaćeni, pa je jasno da bi i njihove plate od naredne sezone mogle da budu drastično promenjene.

Među njima je i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić, koji odrađuje poslednju godinu svog ruki ugovora, pa je jasno da će narednog leta dobiti pozamašnu povišicu.

1. Kemba Voker (Šarlot Hornetsi) - 12 miliona dolara

Kemba Voker

Neverovatan posao napravila je uprava Šarlota, kada je 2014. godine potpisala četvorogodišnji ugovor sa Kembom Vokerom težak 48 miliona dolara. Sjajni plejmejker je apsolutni vođa ekipe, a zahvaljujući njegovoj maloj plati uprava je imala mogućnost da prethodnih godina ponudi dosta novca slobodnim agentima, ovoga leta su recimo imali dovoljno prostora za Dvajta Hauarda, koji igra kao preporođen i predvodi ligu u skokovima po utakmici.

Kemba ove sezone blista, u proseku beleži 23 poena i 6,2 asistencije.

2. Ajzea Tomas (Klivlend Kavalirsi) - 6,2 miliona dolara

Tomas Irving

Još uvek nije upisao nastup ove sezone zbog povrede kuka, ali nema sumnje da će po povratku na teren biti veliko pojačanje za Kavse. Oni su pristali da ga uzmu u zamenu za Irvinga koji je tražio da ide, uz još par igrača, kako ima neverovatno niska primanja.

Minule sezone je bio jedan od najboljih igrača u ligi, prosečno je beležio 28,9 poena po utakmici, što je rekord Boston Seltiksa na nivou jedne sezone.

3. Nikola Jokić (Denver Nagets) - 1,4 miliona dolara

Rudi Gober Nikola Jokic

Ekipa iz Kolorada je napravila neverovatan posao kada je pre dve godine odlučila da pruži šansu Nikoli Jokiću, 42. piku sa NBA drafta.

Za samo dve sezone postao je lider franšize, a još uvek je na svom ruki ugovoru, te je uprava Denvera ovog leta imala dovoljno prostora da ponudi bezobrazan ugovor Polu Milsapu.

Ipak, Nikola Jokić će nesumnjivo dobiti ogroman novac od Nagetsa već narednog leta, kada se sve uzme u obzir sprski centar može da očekuje i maksimalan ugovor od Nagetsa.

Jokić blista na startu nove sezone, najbolji je defanzivac na poziciji centara u čitavoj ligi, a u proseku beleži 15,7 poena, 11, skokova i 4,3 asistencije, uz procenat šuta za tri poena od 41%.

4. Ejveri Bredli (Detroit Pistonsi) - 8,8 miliona dolara

Tauns Bredli

Najveća greška koju su Seltiksi napravili ovog leta, verovatno i jedina kada pogledamo njihove rezultate na startu sezone, kako je Bredli preporodio četu Stena Van Gandija, u proseku beleži 17,2 poena i 3,1 skok po utakmici uz procenat za tri od 44%.

5. Malkom Brogdon (Milvoki Baksi) - 1,3 miliona dolara

Malkom Brogdon Nik Jang

Sjajan posao su napravili Baksi minulog leta kada su sa 36. mesta na NBA draftu birali Brogdona. Kombo bek je minule sezone izabran i za rukija godine, njegov doprinos ekipi Džejsona Kida je ogroman, a sjajna stvar je da ima još dve godine ruki ugovora.

Ovve sezone beleži 13,2 poena uz 3,6 asistencija, uz procenat za tri od 44%.

6. Tajrik Evans (Memfis Grizlisi) - 3,3 miliona dolara

Tajrik Evans Luk Mba a Mute

Čovek koji je trebalo da bude novi Lebron Džejms nije uspeo da ispuni svoj potencijal, razlog su naravn povrede, ali ove sezone Evans proživljava neku novu mladost.

Grizlisi su napravili sjajan posao njegovim angažovanjem za samo 3,3 miliona dolara po sezoni, bivši Ruki godine (2010) ove sezone mogao bi da dobije nagradu za najboljeg šestog igrača u ligi.

Prosečno beleži 17,9 poena, 5,2 skoka i 3,6 asistencija uz 41% šuta za tri.

7. Kris Midlton (Milvoki Baksi) - 14,1 miliona dolara

Kris Midlton

Uz Adetokumba definitivno najvažniji igrač franšize iz Viskonsina. Ima još godinu dana zagarantovanog ugovora za novac koji primaju igrači poput Gorđi Đenga, Mejsona Plamlija, Taža Gibsona.

Prosečno beleži 19,9 poena uz 5,7 skokova i 4,6 asistencije, imao je i par nestvarnih partija sa 40+ poena.

8. Lu Vilijams (LA Klipersi) - 7 miliona dolara

Lu Vilijams

Još jedan od igrača koji se nalaze u vrhu izbora za Šestog igrača godine, makara nakon uvodnih pet i po nedelja. Stigao je iz Hjustona u neminovnom trejdu Krisa Pola u redove franšize iz Teksasa, uz još tri igrača, a uz Blejka Grifina najbolji je igrač ekipe ove sezone.

Prosečno beleži 17,3 poena uz 3,8 asistencija i 2,6 skokova po utakmici.

9. Vil Barton (Denver Nagetsi) - 3,5 miliona dolara

Nuggets Lakers Basketball

Jedan od najpotcenjenijih bekova u ligi, što ova lista i dokazuje. Barton je još jedan od ranih kandidata za titulu Šestog igrača godine.

Prosečno beleži 14,9 poena, 5,1 skokova i 3,1 asistenciju po utakmici.

10. Džastin Holidej (Čikago Bulsi) - 4,6 miliona dolara

Dzastin Holidej Nik Batum

Uz Luarija Markanena definitivno jedna od najsvetlijih tačaka Bulsa, koji su u procesu takozvanog "rebildinga".

Holidej igra najbolju sezonu u NBA karijeri, u proseku beleži 14,6 poena uz 4,7 skokova po meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 26.11.2017
17:19

Ovaj tekst je bas nidje veze,i nema nikakvu poentu...Jedino sto ima smisla je Lu Viliams i Tajrik Evans za kojeg stvarno nmg da vjerujem da su mu ovo primanja...Ejveri bredli i tomas nisu potpisali ove ugovore nakon dobrih igara nego prije njih kad su nebitni bili,a i zavrsavaju se i jednom i drugom sad,i ne shvatam zasto bi to znacilo da su podcijenjeni...Ovo ostalo su sve igraci sa drafta kojima i da oces ne mozes da das jaci ugovor nego sto imaju

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 26.11.2017
01:45

Bredliju i Ajzei bi sledece godine morali dati max ugovore,sto bi ih preopteretilo i unazadilo,zato su i trejdovani. Jokic ce dobiti bar 100m za 5 godina,a ako digne brojke na 25+ poena mozda i 200m. Kemba uzima max ugovor,sto se rukija tice,rukiji imaju ogranicena primanja,ne moze momak sa koledza dobiti preko nekih 5m po sezoni,pa sve da je kombinacija Dzordana,LBJ,Djurenta i Karija u jednom.

avatar
Zlato
Saturday, 25.11.2017
15:13

Nevejerovatno da Milsap prima skoro 31 miliion po sezoni,Jokic ce dobiti fenomenalan ugovor nekih 25 miliona po sezoni a sad kad je Milsap povrijedjen vise ce on ogovornosti preuzeti I moze se ocekivati da na kraju sezone ima porsjek nekih 20 poena po mecu a ove sezone bi mogao da bude na ol staru,u odbrani se bas dosta popravio sinoc je gasola potpuno unistio.

avatar
Besplatan_tehnicki
Saturday, 25.11.2017
21:03

Bukvalno se Gasolu us*o u zivot 💪🏻