DeRozanov rekord, preleteo i Vinsa Kartera!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 02.01.2018.
08:57
Izvor: Sportske.net

Noć za istoriju beka Toronta.

Beta/AP Photo/Laurence Kesterson
Beta/AP Photo/Laurence Kesterson

Povezane vesti

Minesoti se kombinacija iskustva i poletne mladosti itekako isplaćuje. Nastavili su sa odličnim partijama, Džimi Batler je ubacio 28 poena, Kart Entoni Tauns stigao do 30. dabl-dabla u sezoni, pa su "Vukovi" lako slavili protiv Lejkersa.

Ovo je njihova sedma pobeda u osam mečeva, deseta u trinaest utakmica. Oslabljeni Lejkersi bez tri startera, Bola, Koldvel-Poupa i Bruka Lopeza nisu uspeli da pariraju, ovo je njihov sedmi poraz u nizu.

Bjelica je igrao petnaestak minuta, ubacio 5 poena, uhvatio 4 lopte.

Sjajna partija SiDžej MekKoluma je presudila Čikagu. Portland je posle produžetka odneo pobedu iz Čikaga, bek Blejzersa koga često optužuju za oscilacije u igri je 25 poena postigao u drugom delu i produžetku, pogodio je u poslednjem minutu i prelomio.

Mirotić je ubacio 18, Markanen 19 poena, klupa Bulsa je posle lošeg starta uspela domaće da vrati u igru, ali su ostali među rezervama u ključnim trenucima. Nurkić je uz 11 poena, imao 15 skokova, 3 ukradene lopte, 2 blokade, pravio je velike probleme Čikagu u reketu.

Produžetak i u Kanadi, i partija sezone za DeRozana, 52 poena, 8 skokova, 5 asistencija, realizovao je svih 13 bacanja, i upisao se u istorijske knjige franšize. Ovo ni Vins Karter nije uspeo, najveći broj poena u istoriji kanadskog tima, a izjednačen je rekord od 10 pobeda u nizu kod kuće. Meč je bio sjajan, podsetimo, prošle godine, ovo je bila prva runda doigravanja, Reptorsi su dobili seriju od šest mečeva. Bledso je ubacio 29 poena, Adetokumbo 26, Baksi su prekinuli mini seriju pobeda...

Netsi su savladali Orlando kome baš mnogo nedostaje Vučević, Medžik je izgubio sedam u nizu na strani. Ruki Džaret Alen je ubacio 16 poena za Bruklin, najviše u kratkoj NBA karijeri, Alen Krabe realizovao slobodna bacanja, a onda i blokirao Furnijeov pokušaj za trojku, Probao je DiDžej Ogastin da ipak donese gostima produžetke, ali je pobeda ostala u Njujorku.

Bruklin - Orlando 98:95
Toronto - Milvoki 131:127 pr.
Čikago - Portland 120:124 pr.
Minesota - LA Lejkers 114:96

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stabber
Tuesday, 02.01.2018
16:36

DeRozan igrac koji me nikad nije razocarao kad god sam ga igrao u plusu!