Derik "Beli" kampovao kod Jokića, maestalni Bobi smirio Karisa "Zelenog"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 19.04.2019.
08:01
Izvor: Sportske.net

NBA u boji, Nagetsi u nevolji, Siksersi vratili brejk. Šampion pokazao pravo lice...

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

U najgorem trenutku po Nagetse, Derik Vajt je "odlučio" da odigra meč karijere.

Momak koji je iz Kolorada, nije imao milosti prema "zemljacima", ubacio je 36 poena i doveo Sparse do 2:1. Odbranili su domaći teren, od početka snažno pritiskali Džamala Mareja koji ih je rasturio u poslednjoj četvrtini prethodnog meča, na kraju je Marej završio sa šest poena.

Nikola Jokić je brojao do 22, imao 8 skokova i 7 asistencija za goste. On u proseku u tri meča ove serije ima 11.7 uhvaćenih lopti i blizu 10 asistencija. Ali, njegov tim nije uspeo da odigra dobru odbranu, dopustili su rivalu oko 50% šuta, za plej of to je previše.

"Živeli su u našem reketu, ne samo niski, već i visoki igrači, moramo mnogo disciplinovanije i sa više koncentracije", kaže Jokić komentarišući podatak da je San Antonio dao 62 poena iz reketa.

Jokić je jedini, uz Bislija koji je pogodio pet trojki bio na nivou ovog meča, jasno Denver će morati mnogo bolje. Srbin je dao i tri trojke, nije vredeo ni dobar šut za tri poena...


Sledeći meč je u subotu, ako Sparsi ponovo dobiju kod kuće i stignu do 3:1 biće veoma blizu polufinala...

Ben Simons je rasturio Netse u Bruklinu, Filadelfija lakše diše, vratili su brejk. Australijanac je pogodio 11 od 13 šuteva, ukupno 31 poen, 9imao je i 9 asistencija, 4 skoka, 3 blokade. Pobeda je još vrednija zbog činjenice da je Filadelfija igrala bez Embida, Mus Monro je počeo na mestu centra, ubacio 9 poena, imao 13 skokova. Mnogo produktivniji Boban Marjanović je za nešto više od 18 minuta, ubacio 14 poena, imao 8 skokova, promašio dva šuta, pogodio svih osam bacanja. Sjajna serija za Bobija koji pokazuje da može da bude itekako upotrebljiv. Kod domaćih Netsa LeVert 26 poena, koliko je dao i D'Anđelo Rasel. LeVert ili "Zeleni" što znači njegovo prezime na francuskom, je odigrao 28 minuta, što je ražestilo navijače Netsa koji smatraju da bi najbolji strelac iako je dugo bio van terena morao da igra više u plej ofu.

Pa, ako je "Beli" Derik stvarao muke Jokiću, eto, Bobi i Siksersi su izašli na kraj za "Zelenim" Karisom.

U Los Anđelesu nije bilo dileme, šampion je vratio brejk, Durant je cele večeri terorisao odbranu Klipsa, završio je sa 38 poena. Od samog početka, bilo je jasno šta će se desiti, počelo je serijom 22:9, a tokom treće četvrtine gosti su bili na +31, tada je otpala svaka mogućnost da domaćin napravi neki preokret sličan onom u drugom meču, čuda se ne dešavaju dva puta.

Kod domaćina Ivica Zubac, bivši igrač Mege, 18 poena, 15 skokova, nije mnogo pomoglo.

Rezultati:

La Klipers - Golden Stejt 105:132 (1:2)
San Antonio - Denver 118:108 (2:1)
Bruklin - Filadelfija 115:131 (1:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 19.04.2019
09:56

Greg NBA, Zeljko Evropski mag. Bojim se samo da Sparsi ne potonu odlaskom Grega kao Junajted odlaskom Fergija.

avatar
Doktor Trax
Friday, 19.04.2019
08:14

Koliko su losi Denverovci, bez zelje i strasti a celu sezonu igrali za ovo.