Derbi, poluvreme - Bobijevo buđenje, Zvezda dominira pred ''Grobarima''

Autor: Darko Mitrović
subota 18.04.2015.
21:49
Izvor: Sportske.net

Ono što su navijači Crvene zvezde priželjkivali uoči večerašnjeg dvoboja crno i crveno-belih u ''Pioniru'', dogodilo se u prvom poluvremenu. Zvezda sigurno korača ka drugoj pobedi u polufinalnoj seriji.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Posle dve blede partije na startu polufinalne serije, glavni adut Crvene zvezde Telekom Boban Marjanović konačno je zaigrao u svom stilu i, uz Nikolu Kalinića, najzaslužniji je za ubedljivo vođstvo crveno-belih od 51-44 u prvom poluvremenu trećeg meča u seriji, a prvog pred navijačima Partizana.

Počelo je vođstvom Zvezde od 4-0, ali je Partizan uzvratio svojom serijom od 6-0. Nešto kasnije, Jaka Blažič pravi nameran faul nad Mačvanom, posle čega Partizan stiže do vođstva od 10-6.

Međutim, posle Pavlovićevih slobodnih bacanja, kada je Partizan stigao do 13-9, kreće Zvezdina furiozna serija. Počelo je poenima Blažiča i Marjanovića, a onda sledi trojka Kalinića, pa poeni odličnog Jovića za 13-18 na semaforu!

Partizan je uzvratio poenima Akojona, ali crno-beli nikako nisu uspevali da uhvate svoj ritam igre. Dosta propusta u odbrani domaćih Zvezda je uspešno kažnjavala i posle prvih 10 minuta crveno-beli su vodili sa 26-20.

Domači navijači su očekivali odgovor crno-belih posle kraće pauze, ali umesto toga, Zvezda je nastavila da uvećava razliku, i posle poena Dženkinsa i sve boljeg Nikole Kalinića, stigla je do ''plus 10'' - 30:20.

Sve veća razlika u korist Zvezde izazvala je i sve veću nervozu među iogračima Partizana, što se najbolje videlo nešto kasnije, kada je Saša Pavlović odgurnuo Nikolu Kalinića. Stvorila su tu gužva, ali se sve brzo smirilo.

Nikola Milutinov je nešto kasnije zaradio jedan jak udarac u predelu vrata, morao je van igre, a Zvezda nastavlja da uvećava razliku, pa u fnišu prvog poluvremena vodi 41-27.

Do kraja poluvremena, crveno-beli održavaju ubedljivo vođstvo, Partizan vrlo slab u odbrani, ali je u poslednjem minutu druge četvrtine uspeo da stigne na ''samo'' sedam poena zaostatka - 51:44.

Posle 20 minuta, Nikola Kalinić je najefikasniji u Zvezdi sa 14 poena, a Marjanović je ostao na 11, od kojih je većinu upisao u prvoj četvrtini.

U Partizanu Milosavljević 12, Tepić 8, Mačvan 8 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke