Derbi bez neizvesnosti, Zvezdi je mesto u plej-ofu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.03.2020.
22:44
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda aktuelnog šampiona.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma važnu pobedu u borbi za plasman u plej-of ABA lige.

Oni su večeras pred svojim navijačima u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' savladali direktnog konkurenta u toj borbi, ekipu Cedevita Olimpije, rezultatom 88-73.

Zvezda sada ima skor 13-7, a Ljubljančani imaju pobedu manje, dva kola pre kraja ligaškog dela sezone.

Praktično je već u prvom poluvremenu mnogo toga rešeno u ovoj utakmici. Zvezda je od samog početka meča bila bolji tim na terenu, odmah je povela sa 8:0 i potom lagano uvećavala razliku, uz sjajnu partiju Marka Jagodić-Kuridže, koji tokom prvog poluvremena nije imao nijedan promašaj iz igre, od ukupno pet šuteva za dva i jedan za tri poena.

Tokom druge četvrtine Zvezda stiže i do dvadesetak poena razlike, a gosti su delovali kao ''razbijena vojska'' na terenu.

Na poluvremenu 18 poena razlike u korist ekipe Dragana Šakote - 46:28, a Ljubljančani u nastavku dugo nisu uspevali da ozbiljnije ugroze Zvezdinu prednost koja je bila dvocifrena sve do tri minuta pred kraj, kada Dominik Artis vezuje dve trojke i smanjuje na 74:65.

Posle Šakotinog tajm-auta uzvraća Vladimir Štimac, ali i Hopkins je precizan na drugoj strani. Imala je Cedevita Olimpija i lepu priliku da posle još jedne osvojene lopte u odbrani dodatno smanji razliu, nije u tome uspela, a na drugoj strani to kažnjava Lazić svojom trojkom za 79:67.

Posle još jednog tajm-auta Zvezda nije dozvolila neizvesnu završnicu, uvećala je razliku i na kraju zasluženo trijumfovala. Doduše, tim iz Ljubljane je pokušavao da razliku smanji ispod 11 poena u korist Zvezde, kako bi u eventualnom ''krugu'' na kraju imali bolji međusobni skor u odnosu na crveno-bele. Zvezda je odolela i tim pokušajima i na kraju stigla do konačnih ''plus 15''.

Marko Jagodić-Kuriža je ostao najefikasniji u Zvezdi sa 18 poena, tri asistencije i dva skoka, 14 poena je upisao Beron, a 13 Kevin Panter.

Kod gostiju 18 poena Hopkinsa, Jaka Blažič sezaustavio na 13, a po 10 su upisali Artis i Krušlin.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Monday, 02.03.2020
13:03

Lorenzo najviše koči igru , mnogo vremena troši igrajući se sa loptom pa ti za organizaciju napada ostane 5 sec. (onda daju loptu Branku Laziću)Procenti šuta su mu takođe kritični I svakako mu treba ograničiti šuteve,pogotovu za 3 iz driblinga ...Panter je takođe veliki potrošač lopte ali za razliku od Brown-a jako dobar šuter pogotovu kad poludi -:). Lukas deluje kao dobar plej, na vreme idu pasovi i mislim da će biti od koristi ekipi ,vidi se da mu nedostaje utakmica i da nije ušao u šut .Prema klipovima od ranije deluje kao solidan šuter pogotovu sa distance.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 02.03.2020
10:14

Generalno prilicno losa partija Zvezde, osim u prvoj cetvrtini, ali i tad je vise bilo do Cedevita-Olimpije koja je ocajno odigrala cijeli mec. Samo da su pogadjali malo bolje slobodna bacanja u 4. cetvrtini, zakuvalo bi se samo tako. Idemo dalje, ali igra generalno jako losa.