Denveru treba novo čudo, "osveta" Jokića Beverliju! Kanađani odbili da se predaju!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.09.2020.
08:17
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić ne može sam, Klipersi na pragu najvećeg uspeha u istoriji. Šampion ne odustaje!

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Klipersi su gotovo prokockali pobedu, nakon što su zaustavili Denver na 12 poena u prvoj četvrtini. Ipak, priveli su posao kraju, 3:1 na korak su od finala Zapada, prvi put u istoriji.

Nagetsi su krenuli loše, vez rešenja, odmah upali u rupu od -18 u prvoj četvrtini, ipak ostali u igri, ali je u finišu tim sa Pacifika sprečio preokret. Kavaj Leonard je bio sjajan 30 poena, 11 skokova i 9 asistencija. Harel je sa klupe dodao 15, Lu Vilijams 12 poena. Na drugoj strani, Jokić 26 koševa, 11 asistencija, Marej 18 poena, Porter Džunior 15.

Denver je ponovo u situaciji kao u prvoj rundi, kada su okrenuli protiv Jute, postavši 12. tim u istoriji NBA koji je dobio seriju nakon vođstva rivala od 3:1. Samo, niti su Klipersi Juta, niti Nagetsi izgledaju spremni za to čudo. Zaustavljeni su na manje od 40% šuta, Pol Džordž je "ugasio" Mareja, tri puta Denver nije uspeo ni da šutne.

Jokić je posle jednog nasrtaja Harela grubo faulirao Beverlija, krenuo da se obračuna sa rivalom koji ga je prozivao posle prethodnih mečeva, ali je odustao na kraju...



Mnogo zanimljivije je u istočnom polufinalu između Bostona i šampiona Toronta. Kanađani odbijaju da se predaju, stigli su do "majstorice", prve od prošle godine kada su osvojili prsten. Timovi su se smenjivali u vođstvu, Kajl Lovri je kako i priliči lideru tima prelomio sa 33 poena, imao je 8 skokova i 6 asistencija. Pogodio je ključni šut, odveo tim na +4 i do pobede.

Norman Pauel je sa 23 poena bio tajno oružje, bacanjima je dotukao "Kelte", Džajlen Braun je ubacio 31 poen, ali je odigrao bolje u prvom poluvremenu, nije pomogao ni tripč-dabl Markusa Smarta.

Odluka o tom ko će na megdan odmornom Majamiju pada u petak u sedmom meču.

Siakam je posle zbrke i promašaj Kembe Vokera koji je imao loše veče, bio blizu da sa sirenom u regularnom delu donese pobedu, ali ni ovako nije loše za šampiona...

Rezultati:

Boston - Toronto 122:125 pr. (3:3)
Denver - LA Klipers 85:96 (1:3)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke