Denverov problem sa sjajnim Jokićem, Kokoškov frustrirao Lebrona, Vučević nosi Orlando na leđima!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.03.2019.
09:18
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić je jednostavno neko bez koga ne mogu u punom kapacitetu, Nagetsi to osetili dve utakmice u nizu. Kokoškov taktikom iznervirao Lebrona, Vučević gura Medžik ka doigravanju!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je ponovo ušao rano u problem sa ličnim greškama, odigrao svega šest minuta u prvom poluvremenu, što je bilo dovoljno da Pelikansi preuzmu inicijativu u meču i zahvaljujući Rendlu i Holideju koji su ubacili 28, odnosno 29 poena odnesu pobedu iz Kolorada.

Jokić je meč završio sa 20 poena, 9 skokova, 7 asistencija, imao je po 2 blokade i ukradene lopte, ali nije bilo dovoljno. Nije čudno što u dva meča ulazi u probleme sa penalima i Nagetsi gube obe utakmice, to pokazuje koliko znači za tim.



Ni 43 poena Janisa Adetokumba nisu bila dovoljna, Baksi su poraženi u Juti. Lidera je oborio sjajni Donovan Mičel koji je brojao do 46. To je njegov rekord karijere, u poslednjoj četvrtini igrao je neverovatno, ubacio 17 poena, domaćin se vratio sa -17 i dobio meč. Derik Fejvors je podsetio na nekadašnje dane sa 23 poena i 18 skokova.

Ovo je prvi poraz Baksa u osam utakmica.

Lejkersi su dotakli dno, poraz od Sansa, plej of lagano postaje nemoguća misija za Lebrona. Ubacio je 27 poena, imao 16 skokova, asistencija mu je nedostajal za tripl-dabl, ali je Kokoškov pošteno iznervirao Lebrona odlukom da ga čuva top pik Ejton. Lebron je probao da vrati tim u finišu, gosti su se spustili na jedan posed, ipak na kraju neočekivana pobeda Sansa.

San Antonio će se žestoko boriti za doigravanje, slavili su protiv Oklahome koja je bila bez Pola Džordža. Vestbruk je napravio sedam grešaka, tim je van forme izgubio je četiri u nizu.LaMarkus Oldridž je ubacio 27 poena, imao 10 skokova, pa su Teksašani uspeli da dobiju utakmicu i preskoče Kliperse, sada su sedmi na tabeli Zapada.

Voriorsi su okrenuli u Filadelfiji, pet trojki Karija i 28 poena odlučili su u preokretu šampiona. Domaćin nije imao Embida, ali ni Klej Tompson nije igrao za goste. Simons je ubacio 25 poena, 15 skokova, 11 asistencija, drugi tripl-dabl u nizu, ali je izgubio devet lopti i imao nekoliko neuspešnih poteza u završnici.

Težak poraz Dalasa od Mavsa, zaleđeni na -30 kod kuće, Dončić je ubacio 22 poena, ali njegov tim samo 81. Valančunas je dominirao 20 poena, 10 skokova, za "Grizlije" ovo je najubedljivija pobeda u sezoni, za Dalas najgori poraz. Šutirali su trojke 18% ništa im nije polazilo za rukom, ali meč nije bio ni važan, oba tim jednostavno gledaju ka kraju sezone.

Važna pobeda za Majami, Keli Olinjuk je ubacio 25 poena Netsima, Dragić nije igrao, Hit je deseti, ali kasni pobedu za komšijama iz Orlanda i Šarlotom. Baš Medžik je osmi, poslednji iznad crte, dragocena pobeda za Orlando u Indijani, režija, pogađate, Nikola Vučević. Ubacio je 27 poena, imao 8 skokova, Terens Ros je dodao 23, pa su gosti slavili i skočili na osmu poziciju Istoka.

Rezultati:

Juta - Milvoki 115:111
Feniks - LA Lejkers 118:109
Denver - Nju Orleans 112:120
San Antonio - Oklahoma 116:112
Filadelfija - Golden Stejt 117:120
Dalas - Memfis 81:111
Majami - Bruklin 117:88
Indijana - Orlando 112:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke