Denver stvara drim-tim, biće prvi kandidat za titulu?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 16.05.2019.
11:52
Izvor: Sportske.net

Nakon uspešne sezone, u Koloradu se okreću veoma važnom letu.

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Denver Nagetsi su minule sezone ispustili doigravanje poslednjeg dana regularnog dela sezone, igrali su u bukvalno poslednjem meču protiv Minesote za plasman u plej-of, tada su ipak Džimi Batler i drugovi slavili, te se plej-of igrao u Mineapolisu, a ne u Koloradu.

Ove takmičarske godine napravili su veliki iskorak.

Dugo su bili na čelu Zapada, sezonu su ipak završili na drugom mestu, iza Golden Stejt Voriorsa, da bi potom u prvoj rundi plej-ofa nakon sedam mečeva izbacili San Antonio.

U polufinalu konferencije sačekao ih je nešto odmorniji Portland, ušli su u sedmu utakmicu, gde je jedino Nikola Jokić bio na potrebnom nivou da se izbori plasman u finale.

Očajan šut van linije za tri poena i katastrofalni Milsap u drugom poluvremenu doveli su do toga da Portland istopi minus od 17 poena, na kraju i da predvođen Si Džej Mekolumom upiše trijumf u majstorici i izbori finale Zapada sa Voriorsima.

Neiskustvo je koštalo Nagetse plasmana u konferencijsko finale, ali nemaju razloga da budu nezadovoljni, napravili su veliki iskorak sa jednim od najmlađih timova u ligi, te je jasno da je pred njima lepa budućnost.

Ipak, ovo leto bi moglo da odredi tu budućnost dobrim delom, veoma je bitno kakve će poslove Nagetsi obaviti kada je sastavljanje rostera za narednu takmičarsku godinu u pitanju.

Jasno je da su im pojačanja potrebna, a isto tako je jasno i da prostora za pojačanja ima.

Prvo pitanje na koje moraju da pronađu odgovor što pre je sudbina Pola Milsapa.

Pol Milsap Denver

Iskusni krilni centar nije opravdao očekivanja, posebno jer je plaćen 30 miliona dolara po godini, kada je dolazio pre par godina, potpisao je jedan od najjačih ugovora u ligi.

Ume da bude koristan, ali je njegov najveći kvalitet izostao kada je bilo najpotrebnije, iskustvo. Odigrao je poprilično lošu sedmu utakmicu, što je delom koštalo Denver poraza od Portlanda.

Imaju Nagetsi opciju da se rastanu sa Milsapom ili da mu ponude ugovor za manji novac.

Ukoliko mu ponude manji novac, mediji u SAD pišu u duplo manjoj plati, dakle sa 30 miliona spao bi na 15 miliona američkih dolara po sezoni, Nagetsi bi mogli da angažuju još jednog superstara, što bi ih lansiralo među favorite za osvajanje trona, posebno ako Golden Stejt ostane bez Durenta, izvesno je da će ostati bez Kazinsa.

Čini se da bi idealno pojačanje mogao da bude Tobajas Heris i to u slučaju da Milsap "digne sidro".

Tobajas Heris Oto Porter

Dobar prijatelj našeg Bobana Marjanovića je vrstan košarkaš, to je dokazao u prethodnih par sezona, a nakon brojnih šaljivih epizoda sa Bobijem, jasno je i da je sjajan kao saigrač.

Bio bi idealna zamena za Milsapa, a Denver bi i dalje mogao da priušti još jednog kvalitetnog igrača.

U slučaju da se odreknu Milsapa, pored Herisa mogli bi da dovedu i 30-godišnjeg Bojana Bogdanovića, utisak je da je Hrvat profil igrača kakav im nedostaje.

Bojan Bogdanovic

Sjajan šuter, sa puno iskustva, posebno je ove sezone pokazao koliko opasan može da bude u ofanzivi, preuzeo je odgovornost na sebe kada se Oladipo povredio, postizao je u kontinuitetu preko 20 poena po utakmici, jedan je od najzaslužnijh što su Pejsersi uspeli da zadrže plej-of mesto bez većih problema.

Dokazao je i da je protiv Nagetsa koliko je kvalitetan, redovno im je pravio probleme u ovoj sezoni, pa se čini da bi Heris i Bojan Bogdanović zaista bili idealna pojačanja.

Ne zaboravimo i da Denver u svojim redovima ima Majkla Portera Džuniora, koji je biran kao sedmi pik na draftu, ali je čitavu sezonu propustio zbog problema sa leđima.

Ali, daleko od toga da su Heris i Bogdanović jedine opcije za ekipu iz "Pepsi centra".

Ukoliko bi recimo smanjili platu Milsapu na 15 miliona dolara po sezoni, mogli bi sebi da priušte Krisa Midltona iz Milvokija.

Middleton Midlton

Sjajan šuter, pouzdan i u defanzivi, odmah bi postao druga ili treća opcija u napadu, pored Jokića bi imao hrpu otvorenih šuteva i čini se da bi se dobro uklopio u Koloradu.

Ipak, veliko je pitanje da li je spreman da napusti Janisa Adetokumba, ali mediji u SAD ističu da bi Baksi mogli da uđu u problem sa platama i da bi Denver i ostale zainteresovane ekipe tu mogle da vide svoju šansu.

Još jedna opcija je Herison Barns, bivši košarkaš Golden Stejt Voriorsa i Dalasa, koji je u toku sezone stigao u putem trejda u Sakramento Kingse.

Ima opciju da produži ugovor sa Kingsima za 25 miliona dolara po godini, ali postoji šansa da će Barns krenuti u potragu za dugoročnijim ugovorom i tu bi na scenu mogao da stupi Denver.

Mogao bi i Nikola Mirotić da bude rešenje, reprezentativac Španije je neko ko je veoma cenjen u NBA okvirima, posebno zbog svoje meke ruke, dobro bi se uklopio sa dinamičnom bekovskom linijom Nagetsa i bio bio od velike pomoći za momke sa klupe.

Kao opcije se navode i Bobi Portis, ali to je malo verovatno, od kada je centar Vošingtona raskrvario nos Nikoli Jokiću, a onda se pokačio i sa njegovom braćom.

San je Entoni Dejvis, ali se čini da će "Obrva" i ostati san, gotovo svaki tim koji ovog leta ima prostora da potpiše maksimalan ugovor je zainteresovan za njega, a nije tajna da je rešen da zaigra sa LeBronom u Lejkersima, pa je teško poverovati da bi mogao da završi u "Pepsi centru", pre nego u "Stejpls centru" ili čak "TD Gardenu".

Bilo kako bilo, pred Denverom je uzbudljivo, ali i vrlo važno leto, od prvog jula će slobodni agenti moći da menjaju klubove, akcija će početi daleko pre toga, videćemo šta će GM Nagetsa Arturas Karnišovas uspeti da napravi.

Opcija ima puno, pametnim odabirom Nagetsi bi mogli da postanu jedan od glavnih kandidata za NBA tron.

Jokić može mnogo, fali mu još malo pomoći da značajno približi ekipu iz Kolorada osvajanju prstena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dejavu
Thursday, 16.05.2019
15:47

Jasno je i obicnom pratiocu kosarke i Denvera da njima fale 2 igraca : klasican plej koji bi bio prava alternativa Jokicu , a ne da tim igra ko muva bez glave bez njega.I kvalitetan suter koji nece na svakoj drugoj utakmici gadjati 25% . Denver trenutno zaista nije neki narociti kvalitet i da nije naseg centra, bili bi sigurno ispod 50% pobeda u sezoni.

avatar
Salijeri
Thursday, 16.05.2019
13:36

Jel ste vi ozbiljni? Pa sve i da dodju svi ovde nabrojani, opet ne bi bili ni blizu toga da ih neko nazove drim timom..

avatar
Red blood
Friday, 17.05.2019
10:25

Kosarku je nekad igrao tim,a ne grupa superstarova.
Pogledaj GSW.
Da je Durent igrao izgubili bi jednu od Portlanda.
Ne zato sto je trula jabuka,vec upravo zbog toga sto se onda zna ko je prva violina,a ko podrska.
Od svega nabrojanog,najmanje mi se svidja opcija sa Entoni Dejvisom.
Srecom,ta opcija je u domenu teorije.

avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 16.05.2019
13:00

sta vi pisete..... koji vrhusnki igrac bi dosao u denver? uospte nisu atraktivna fransiza

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 16.05.2019
12:39

Iako nisam neki brsan poznavalac kosarke jer mi je fudbal ekspertiza ali jasno je svima da Denver osim Jokica nema kvalitet. Nije sta je nas vec realno. Onog Mareja bi naglavacke izbacio kao i trenera jer jako lose vodi tim.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 16.05.2019
17:38

Ako ti fudbal ekspertiza koliko onda tek pojma nemaš o košarci.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 17.05.2019
03:01

Lol da je bilo ko drugi to rekao pa hajde ali ti sa svojih 46 nedosudjenih faulova, 5 zutih i dva crvena haha

avatar
Algebrons
Thursday, 16.05.2019
12:37

Tobajas Heris idealna zamena za Milsapa!? Heris i Jokić defanzivno ne bi mogli da zaustave apsolutno niti jedan prodor ka obruču. Tobajas je lik koji odbrane ne da igra loše, nego je ne igra, dok je Milsap legitimni član defanzivnog tima sezone. Što se ovoga oko Bojana Bogdanovića tiče - kakve on veze ima sa pozicijom krilnog centra? Sve ono što sam napisao za Herisa važi i za Bobija Portisa, te Barnsa i Mirotića (solidni ofanzivci, prva dvojica i siledžije, koji ne znaju šta je odbrana). Idealni parnjak Jokiću bi bio Dejvis, ali pitanje je koliko je on rad da se ponovo otisne u klub koji posluje na malom tržištu.