''Delije'' su ga kritikovale posle FMP-a, evo šta im on poručuje pred duel sa CSKA

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.11.2017.
14:21
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Novi košarkaški spektakl očekuje nas u sredu, Zvezda dočekuje moćni CSKA, a jedan od košarkaša crveno-belih očekuje pravu evroligašku atmosferu u ''Areni''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Utakmica između Crvene zvezde mts i CSKA igra se u sredu od 19 časova u našoj najvećoj dvorani, a dodatni značaj joj pridaje i Evroliga koja je ovaj duel proglasila utakmicom kola u elitnom evropskom takmičenju.

Crveno-beli su u Evroligi doživeli dva vezana poraza - od Bamberga i Unikahe, ali raspoloženje u ekipi popravio je trijumf nad FMP-om (84-77) u osmom kolu ABA lige.

Jedan od zapaženijih aktera u ovoj utakmici bio je i Nikola Jovanović koji je upisao 12 poena, 5 skokova i jednu asistenciju, a učinak je mogao da mu bude i još bolji, da nije previše promašivao sa linije slobodnih bacanja (6/11 protiv FMP-a, 18/32 ukupno od početka sezone u ABA ligi).

Zbog toga je posle meča bilo i kritika na njegov račun, ali on je uglavnom zadovoljan onim što pruža u dresu Crvene zvezde, što je i potvrdio u izjavi za ''Blic''.

''Trudim se da maksimalno ispunjavam zadatke, da u napadu odradim sve šta mi kaže, da postavim dobru rokadu, da rolam, da šutnem kada sam otvoren, da napravim mesta za pas za otvorenog igrača. Da u odbrani zatvorim sve i pokupim svaku loptu...

Trudiću se da u nastavku budem još bolji. Kad god me trener pozove, biću spreman da uđem u igru i dati sve od sebe da donesem doprinos ekipi i da pobedimo'',
objašnjava Jovanović.

Što se tiče utakmice sa Moskovljanima, Jovanović se nada da će crveno-beli imati maksimalnu podršku sa tribina. A onda je sve moguće...

''CSKA je ekipa koja konkuriše za najviši plasman u najelitnijem takmičenju. Verujem da će to biti odlična utakmica za gledanje i uživanje zato pozivam sve da dođu i da nas bodre'', poručio je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 13.11.2017
16:12

Sa Alimpijevicem i ovakvom igrom u odbrani nisam siguran da nesto mozemo uraditi ni u ABA ligi, a kamoli Evroligi.