Delije, dostojanstveno do pobede! (21.00)

Autor: Miloš Marković
petak 16.01.2015.
10:03
Izvor: Sportske.net

Emotivno veče je pred crveno-belom porodicom, veče tokom kojeg treba iskazati dostojanstvo, hrabrost, snagu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi put od tragedije u Istanbulu, Crvena zvezda Telekom igra sa ekipom Galatasaraja u utakmici koja je proglašena duelom visokog rizika.

Svesni da će se svaki njihov korak pažljivo posmatrati, navijači beogradskog kluba su i sami u javnosti apelovali na dostojanstvenu podršku sa tribina, na pesmu, na navijanje i podršku crveno-belom timu kako bi smogao snage i savladao turski tim u čast tragično nastradalog Marka Ivkovića.

Mnogo je priče bilo u susret večerašnjoj utakmici, predstavnici Galatasaraja su najavljivali da će posetiti Markov grob, time pokazali iskrenu želju da iskažu i svoje poštovanje i pokajanje zbog tragedije koja se desila prošle godine.

Ataman je dobio dozvolu da uđe u Srbiju, njegove reči odzvanjaju u ušima Delija, ali i izvinjenje koje je ubrzo nakon toga uputio. Crvena zvezda je samoinicijativno apelovala da se treneru Galate dozvoli ulazak u Srbiju i dolazak u Beograd, te će ovaj stručnjak predvoditi svoj tim u Kombank Areni.

Jasno je, zbog svega što se desilo u Turskoj, košarka je, nepravedno doduše, stavljena u drugi plan.

Klub je u saradnji sa državnim organima preduzeo sve mere kako bi bezbednost na večerašnjoj utakmici bila na najvišem nivou, apel navijačima je uputio i ministar Udovičić, kao i prvi čovek kluba Nebojša Čović.

„Nećemo biti amateri kao turska policija, utakmica je visokog rizika, pojačane su mere bezbednosti i ljubazno molim da se svi uskladimo sa tim. Zvezda je preuzela veliku odgovornost i ne bežimo od toga. Hoćemo da sve protekne kako treba i pobedimo, što nam je cilj", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

U predgovoru za utakmicu, trener Radonjić se ipak osvrnuo na sportski aspekt.

"Tragedija u Istanbulu i sve ono što se posle toga dešavalo dovelo je do toga da su odnosi dva kluba takvi kakvi jesu. Plasman obe ekipe u Top 16 fazu je dodatno podgrejao osećanja i te stvari su, sasvim prirodno, u prvom planu. Takav ambijent nosi odgroman pritisak. “

„Očekujem bolju igru nego u poslednjih nekoliko utakmica. Odlično smo trenirali ovih dana, situacija je dobra, spremamo se, momci stiču iskustvo i mislim da će njihova reakcija biti korektna.“, istakao je.

Jasno je, pred Zvezdom je veliki ispit, pred navijačima takođe. Ujedinjene u osećanju velike tuge zbog smrti svog druga, Delije moraju svu snagu da usmere ka pružanju podrške svom timu kome će i te kako biti potrebna krila kako bi zabeležio veoma važnu pobedu.

Utakmica u Kombank Areni se igra od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke