Definitivno - Bertomeu potvrdio, selektori će imati velikih problema sa sastavljanjem timova!

Autor: Beta Beta
subota 20.05.2017.
20:22
Izvor: Beta

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu rekao je danas da košarkašima koji igraju u tom takmičenju neće dozvoliti da nastupaju za svoje reprezentacije u novim terminima u kalendaru FIBA, medju kojima su i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

"Kada je NBA saopštila da neće dozvoliti igračima da igraju za reprezentacije, niko ništa nije rekao. Mi smo sada samo ponovili ono što smo odlučili pre 18 meseci, da novi termini u kalendaru FIBA neće biti uvršteni u naš kalendar. Naša pozicija se nikada nije menjala", rekao je Bertomeu, preneo je sajt Sportando.

Prvi čovek Evrolige naveo je da bi igrači koji igraju u Evrokupu mogli da igraju za reprezentacije.

"Daćemo sve od sebe da se igrači iz Evrokupa priključe reprezentacijama. Evrokup ima manje utakmica, ali za Evroligu nema mesta", dodao je Bertomeu.

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči rekao je nedavno da će biti kažnjeni oni igrači koji se ne odazovu pozivu selektora.

"Ako je prvi odgovor kazna, to znači da nema volje da se razgovara i da se reši problem. Ako nemate najbolje igrače u reprezentaciji znači da varate navijače, ali i da ne poštujete državni tim", rekao je Bertomeu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Saturday, 20.05.2017
22:15

Pa zar nije u pitanju odnos igrač-klub.Valjda klub može da sugeriše(zabrani) svom igraču da nastupa za reprezentaciju ili ne.NBA liga nema nikakve restrikcije takvog tipa prema igračima,vec klubovi.Igrač ima ugovor sa klubom a ne sa ligom.Evro liga može,kao i NBA,da se drži svog rasporeda bez obzira na termine kvalifikacionih utakmica.Ako recimo Real obezbedi top 8,može ladno da pusti španske reprezentativce na kvalifikacionu tekmu,a da u EL igra sa strancima i ne reprezentativcima,i ne vidim da Batrolomeu to može da im zabrani.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 20.05.2017
23:08

Pogresno se tumaci i razume ovo...ovde je u pitanju poklapanje rasporeda Uleba sa bezobraznom Fibom, koja nikako ne zeli da se smiri, prihvati poraz i dogovori oko prozora takmicenja...Igraci ne mogu da se teleportuju u istom danu na dva mesta, ili da igraju dan za danom, oni ce svakako prvi odustati od drske Fibe i ozbiljno podici glas protiv iste. Fiba moze samo da se izivljava na slabijima, kao i do sada, pa cak ni to nece biti zadugo...Timovi koji ulazu po 30-40m se bore za F4 kao nesto primarno, gotovo im je moranje da to ostvare sa tolikim enormno ulozenim novcem. Takvim ekonomskim zverima u EL je cilj da budu medju prva 4 tima na kraju regularnog ligaskog dela, a to nije uopste lako, i svakako se gleda da se izvuce sto slabiji protivnik u plej ofu, a to samo plasman na tabeli omogucava, sto znaci mora gotovo do kraja da se igra. Mi smo ostvarili 16 pobeda, sto znaci teoretski apsolutno sve pobede na polusezoni i jedna u drugom delu polusezone, i cak nismo prosli dalje kao 8-mi na tabeli, da li vi zaista mislite da je ovaj format lak i da dozvoljava neko vece kalkulisanje?

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 21.05.2017
01:06

Dal stvarno nisi skapirao sta je decko napisao?

avatar
Ruske39
Saturday, 20.05.2017
20:40

Koliko debilna izjava...pa NBA ekipe dozvoljavaju igracima da igraju za reprezentaciju. Ne proporucuju im,ali nikom ne brane...samoubij se covece

avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Saturday, 20.05.2017
22:14

Nba ne moze da zabrani igranje na zavrsnim turnirima (Evropsko prvenstvo, Svetski kup, Olimpijske igre), ali ne dozvoljava da igraci igraju u kvalifikacijama koje su predvidjene u toku sezone. Prvo se informisi pa komentarisi.