Deda Mraz stigao pre roka, Hardenova noć karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 06.11.2017.
09:19
Izvor: Sportske.net

Jedna od najbolji partija u istoriji, ako se uzme u obzir koliko je proveo na parketu. Bjelica opet nije šutirao, Kavsi nastavili da se blamiraju...

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

"Bradonjina" velika noć. Džejms Harden je sasuo rafal od 56 poena, imao 13 asistencija u pobedi Hjustona protiv Jute, moćno i za njegove standarde.

Najluđe od svega što je u ličnom rekordu igrao svega 35 minuta, mogao je da sruši rekord Kalvina Marfija koji je za Hjuston dao 57 poena Netsima pre bezmalo 40 godina. Upitan da li mu je žao, Harden se nasmejao i rekao da ga zanima samo pobeda.

On je postao jedini čovek od Vilta Čembrlena koji je u jednom meču šutirao preko 75% i imao više od 10 asistencija. Promašio je tek poslednju osmu trojku, ukupno ubacio 19 od 25 lopti, što reče njegov saigrač jedna od najboljih partija koju je video.

Juta nemoćna, ovakvom Hardenu se jedino možete pokloniti.

Nikola Vučević je sa 13 poena, 10 skokova i 7 asistencija bio najbolji u Orlandu, ali je Boston bio prejak. Osma pobeda "Kelta" u nizu, Kajri i Al Horford sjajno funkcionišu, veliku pomoć imali su u igračima sa klupe Smartu i Rozijeu. Odbrana je bila ključ, spustili su Orlando, najboljeg trojkaše lige na oko 20% šuta za tri poena. Tu je priča završena.

Vašington je načinio podvig preko granice, slavili su protiv Toronta bez Džona Vola. Bredli Bil je sasuo 38 poena, Vašington je vodio od početka do kraja. Kanađani su u prvom poluvremenu ostali bez isključenog Lovrija koji je brzo dobio dve tehničke i morao da napusti meč, što je olakšalo posao gostima iz prestonice.

San Antonio je lako dobio Feniks, prelomili su u trećoj četvrtini koju su dobili sa 19 razlike. Opasni Sansi koji su se probudili nakon promene trenera su se dobro držali u prvom delu, ali je čitav meč prošao u tužnoj atmosferi zbog najgoreg masakra u teksaškoj istoriji, 26 ljudi je ubijeno u jednoj crkvi koja je na manje od 50 kilometara od dvorane San Antonija. Oldridž je ubacio 21 poen ta San Antonio, Pati Mils se raspucao posle poluvremena kada je i napravljena odlučujuća prednost.

Nova velika partija Kristapsa Porzingisa, ubacio je 40 poena Indijani, Niksi su u velikom preokretu sa -19 stigli do pobede. Letonac je bio nezaustavljiv, imao je i pet blokada, dobra partija i rukija Ntikine koji je sa klupe dodao 10 poena i 7 asistencija i pokazao da se lagano privikava. Ovo je treća pobeda Njujorka u četiri meča kod kuće.

Minesota je bez problema izašla na kraj sa Šarlotom, Tig je ubacio 18 poena i imao 12 asistencija, Tauns i Vigins nisu forsirali, 16 odnosno 20 poena. Bjelica je na parketu proveo oko 20 minuta, 5 poena, 3 skoka, šutirao je samo dva puta. Minesota je zaustavila Kembu Vokera, sve ostalo je bilo lakše, ni odbrana Hornetsa nije funkcionisala, predali su se lakše od očekivanog.

Demijen Lilard je nadigrao Vestbruka, ubacio 36 poena i imao 13 asistencija, Nurkić dodao 25 poena, pa je domaćin slavio u "Moda Centru". Lilard je imao problema sa šutom u prve dve nedelje šampionata, ali sada je počeo da pogađa i to je loša vest za rivale Blejzersa. Ubacio je i svih 15 bacanja, na drugoj strani Melo je isključen, Vestbruk je ubacio 25 poena, imao 9 asistencija, Pol Džordž 27 koševa. Inače Karmelo je laktom udario u bradu Nurkića kome je prvo sviran faul, ali su nakon pregledanog snimka sudije zvezdi Oklahome pokazale put u svlačionicu. Inače, Oklahoma je izgubila dva četiri duela protiv divizijskih rivala ove sezone.

Na kraju, pobeda Lejkersa protiv Memfisa, ponovo Bruk Lopez odličan sa 21 poenom, na drugoj strani Gasol 15, Konli 23, umalo domaćin nije izgubio ogromnih +22, ali su dva iskusnija igrača Lopez i Koldvel-Poup u trećoj četvrtini uspeli da sačuvaju pobedu za domaće. Poup se i povredio u trećoj četvrtini, ovo je treća pobeda Lejkersa u četiri meča.

Blamiranje Klivlenda se nastavlja, posle osam poraza u nizu Atlanta je pobedila Kavse. Denis Šreder je ubacio 28 poena u Ohaju, taman smo mislili da se Lebronov tim probudio, ali posle pobede protiv Vašingtona opet su dodirnuli dno. Ni sam "Kralj" koji je ubacio 26 poena i imao 13 skokova nema nikakvo objašnjenje. Lov je završio u bolnici, otišao je u trećoj četvrtini nije se osećao dobro, a kao i obično Klivlend je odigrao očajno prvi deo igre. Posle su jurili rezultat, Čening Fraj je imao šansu u poslednje minutu, Vejd probao da ga popravi, nisu uspeli, pobeda je otišla u Džordžiju.

U matineu, Klipersi su poraženi protiv Majamija iako su bili nadomak velikog preokreta. Više o tome ovde.

Rezultati:

La Lejkers - Memfis 107:102
Portland - Oklahoma 103:99
Minesota - Šarlot 112:94
Njujork - Indijana 108:101
San Antonio - Feniks 112:95
Hjuston - Juta 137:110
Toronto - Vašington 96:107
Orlando - Boston 88:104
Klivlend - Atlanta 115:117
LA Klipers - Majami 101:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Tuesday, 07.11.2017
13:53

Sa kakvom lakocom igra lik..

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 06.11.2017
11:19

Nije mi jasno zasto eto Harden,LBJ,Djurent,Kari,Klej bar kada obezbede poziciju u PO ne vijaju rekord Brajanta? Jel im zabranjeno zbog njegovog marketinga sta? Klej dao valjda 61 ili 64 za 3 cetvrtine i Ker ga izbavi vani,besmislica.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 06.11.2017
12:54

a gdje bi posla ova vec sve vise cirkuzantska liga kad bi svi polako krenuli to da rade...To se ne forsira nego se desi ili ne desi...mada je za kleja stvarno glupo bilo sto ga je izvadio cijelu cetvrtu..

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 06.11.2017
20:39

Pa vidis brate da Kobijev rekprd nije neko merilo.. Pogledaj Hardenov odgovor jel mu zao sto nije oborio rekord.. Igraci kao Harden, Klej i slicni vole da igraju basket i uzivaju u igri, njih rekordi ne tangiraju previse..

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 06.11.2017
13:54

Pa ako se cebtri sklanjaju Vestbruku na konto tranzicije,onda se valjda moze forsirati odlican suter na konto preciznosti. Glupo je to sto tipa eto Harden na 25 suteva ubaci 60 poena,a Kobi uzimao 40 suteva svako vece i sada je kao njegov rekord neko merilo.