De Kolo MVP 23. kola Evrolige

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.02.2017.
15:54
Izvor: Sportske.net

Francuski košarkaš je imao sjajno šutersko veče u pobedi nad Makabijem.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

CSKA je došao do novog trijumfa u EL, a najzaslužniji za pobedu protiv "Ponosa Izraela" bio je francuski reprezentativca i prošlogodišnji MVP čitavog takmičenja Nando De Kolo.

On je u pobedi u Moskvi upisao 29 poena, šutirao je 7/10 za dva poena, 2/5 za tri, a pogodio je i svih devet slobodnih bacanja koja je izveo. Tom učinku dodao je i tri asistencije, kao i jednu ukradenu loptu.

Skupio je 35 indeksnih poena, tri manje od njega imali su košarkaši Žalgirisa Lukas Lekavičijus i Paulius Jankunas, koji su u trijumfu nad Bambmergom stigli do valuracije od 32.



Što se tiče igrača koji su obeležili kolo po kategorijama, najbolji strelci bili su pomenuti De Kolo i Lekavičijus sa po 29 poena, pratio ih je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa dva poena manje.

Ertel je bio najbolji u asistencijamasa 11 uspešnih dodavanja u pobedi nad Baskonijom, ali u generalnom plasmanu u toj kategoriji i dalje vodi Miloš Teodosić sa 7,4 asistencije po meču.

Pet igrača je upisalo po tri ukradene lopte, dvojica iz Zvezde. Stefanu Joviću i Čarlsu Dženkinsu su se pridružili Vezenkov, Kolton Ajverson i Džejms Anderson.

Najbolji skakač 23. runde bio je Johanes Fojtman sa 13 uhvaćenih lopt, pratili su ga Hajns i Ante Žižić sa po 10 skokova. U toj kategoriji u generalnom plasmanu prvo mesto dele Fojtman, Nikolo Meli i centar Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić, sa 7,7 skokova po meču.

Najbolji blokeri minule runde bili su Danston i Judo sa po pet rampi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke