Davidovac: "Videli smo na čemu smo pred nastavak ABA"

Autor: Beta Beta
četvrtak 22.03.2018.
23:49
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je da će večerašnja utakmica sa Fenerbahčeom služiti da ekipa vidi "na čemu je" pred nastavak plej-ofa ABA lige.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

"Utakmica protiv Fenerbahčea je poslužila da vidimo na čemu smo pred nastavak plej-ofa ABA lige koji nas očekuje. Treba da izvučemo pouke. Ostaje nam da se spremimo, nadamo se pobedi i idemo dalje", rekao je Davidovac novinarima.

Crvena zvezda je u četvrtak uveče izgubila od Fenerbahčea rezultatom 80:63 u 28. kolu Evrolige, posle čega ima skor od 11 pobeda i 17 poraza u tom takmičenju.

Davidovac je naveo da o Fenerbahčeu "ne treba mnogo da se priča".

"Pokazali smo zube, igrali smo energično. To je ekipa koja je prošle sezone osvojila Evroligu, što im je sigurno i ove sezone cilj. Ekipa koja kažnjava svaku našu grešku, a mi smo ih pravili", kazao je Davidovac.

Po njegovim rečima, mnogo utakmica u kratkom vremenskom periodu ne bi trebalo da bude problem za Zvezdu jer to "nije prvi put ove sezone".

Protiv Mornara očekuje prolaz u finale već u drugoj utakmici u nedelju.

"Nadamo se da ćemo to da rešimo u dve utakmice. Dobro smo igrali u prvom duelu, u svakom smislu. Bili smo agresivni i u napadu i odbrani. Nadam se da ćemo to da ponovimo", naveo je Davidovac.

Druga utakmica polufinalne serije ABA lige između Zvezde i Mornara igraće se u nedelju od 18.00 u Baru.

Njegov saigrač Alen Omić rekao je da ekipa mora što pre da zaboravi poraz od Fenerbahčea jer je u nedelju čeka važna utakmica.

"Ovo moramo što pre da zaboravimo jer znamo šta nas čeka u nedelju u Baru. Tamo moramo da idemo na novu pobedu. Znamo koji nam je posao u ABA ligi i tu moramo da idemo do kraja", rekao je Omić.

Omić je naveo da zna šta će biti ključ u utakmici sa Mornarom.

"Protiv Mornara će ključ biti u agresivnoj odbrani i tranziciji. Moramo da budemo koncentrisani, da se borimo do kraja, želimo da osvojimo to takmičenje",
istakao je slovenački centar.

On je kazao da Evroliga "nije zamaranje" za Zvezdine košarkaše.

"Evroliga nije zamaranje, ali sada je došao i umor od mnogo utakmica i putovanja. Profesionalci smo, moramo dobro da se odmorimo i igramo do kraja", kazao je Omić.

Zvezdine košarkaše do kraja sezone u Evroligi čekaju dueli sa Real Madridom u Beogradu i na kraju ekipom CSKA u Moskvi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Friday, 23.03.2018
08:53

I dalje mislim da je bila greska dovodjenje Enisa. Decko jednostavno po vokaciji nije plej. Ne zna da raIzigra ekipu. Davidovac je to mnogo bolje radio, iako ni on nije plej.

avatar
babaroga
Friday, 23.03.2018
15:46

Nije greska, falio je igrac za rotaciju, nije se na trzistu moglo naci nista dovoljno kvalitetno za neku zadovoljavajucu platu pa se pribeglo tom resenju. I dalje mislim da je prvobitna ideja bila da on igra na dvojci, ali... Dakle, nije greska nego moranje :(