Dario Šarić o debaklu Hrvatske: ''Ovo nema nikakvog smisla!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.02.2019.
11:21
Izvor: Sportske.net

Kolo pre kraja kvalifiikacija, reprezentacija Hrvatske izgubila je sve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske već decenijama nema uspeha na najvećim takmičenjima, ali možda i najveći udarac doživela je u još uvek aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Posle najnovijeg poraza od Poljske u Varaždinu, definitivno je jasno da Hrvate nećemo gledati u Kini, a što je još teže za njih, veliko je pitanje da li će se domoći i plasmana na Olimpijske igre, jer najpre treba da dobiju specijalnu pozivnicu za kvalifikacije, pa da se tek onda, u jakoj konkurenciji eventualno plasiraju u Tokio.

Razloge zbog čega je to tako, hrvatski reprezentativac Dario Šarić, koji zbog obaveza u NBA ligi nije mogao da pomogne svom nacionalnom timu, vidi pre svega u lošem sistemu takmičenja i nemogućnosti da reprezentacije računaju na one najbolje.

"S ovakvim prozorima u kojima igrači iz NBA lige i Evrolige ne mogu igrati, ove kvalifikacije po meni nemaju nikakvog smisla.

Naravno da mi se ovo ne sviđa. Igraš u SAD-u, a u isto vreme tvoja reprezentacija igra kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo koje je kvalifikacija za Olimpijske igre i ti nemaš mogućnost predstavljati svoju zemlju.

Ovakav sistem nije najbolje delovao na našu ekipu", poručio je Šarić, a prenosi AP.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
43 Baraba
Sunday, 24.02.2019
12:46

To je ono o čemu su govorili svi iole ozbiljni ljudi koji su vezani za košarku.
Ovi prozori su i izmišljeni da bi male reprezentacije postale neko u košarci iako to nikada neće biti.
Ozbiljne reprezentacije su trebale da ignorišu ovo SP, pa neka im igraju velikani Mongolija, Paragvaj, Honduras, Švajcarska, Albanija i slični.

avatar
Marko HM
Sunday, 24.02.2019
13:10

Apsolutno se slažem.

avatar
Silent
Sunday, 24.02.2019
15:11

A da smo mi mali kao ove reprezentacije onda bi bila druga prica zato treba dati sansu da i manje reorezentacije igraju velika takmicenja