Danilović: "Samo idioti ne poštuju ove momke, mi smo učitelji celoj Evropi!"

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.09.2018.
12:37
Izvor: Sportske.net, Blic Sport

Intervju Danilovića uzdrmaće mnoge.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović se u intervjuu za Blic Sport dotakao brojnih aktuelnih tema vezanih za košarkaške selekcije Srbije.

Predstoje nam dve utakmice kvalifikacija protiv Grčke i Estonije.

"Ako pobedimo ove dve utakmice, potreban nam je još samo jedan trijumf kako bismo prošli kvalifikacije. Ne bih pravio kalkulacije. Mislim da treba da idemo utakmicu po utakmicu. Neće biti lako. Šta bi bilo kad bi bilo, da smo pobedili već dobijenu utakmicu protiv Nemačke i slično."

"Svaki meč je bitan, pogotovo u situaciji kada ne možeš da računaš na najbolje igrače. S obzirom na to da ćemo sada imati najbolje igrače koje možemo da imamo, siguran sam da to treba maksimalno da iskoristimo. Nisam izmislio toplu vodu, ali ovo nam je šansa da olakšamo momcima koji će igrati dalje kvalifikacije."

Imamo mnogo košarkaša koji neće nastupiti na predstojećim velikim takmičenjima, ali opet momci koji odrade kvalifikacije "poginu" na terenu.

"Onaj ko to ne poštuje je neka vrsta idiota. Ne obraćam pažnju na to što se piše više o onima koji nisu došli, nego o onima koji jesu. Kada bih obraćao, ovaj intervju bismo pravili u 'Lazi Lazareviću', a ne ovde u Kući košarke."

Srbija ima svih deset igrača u TOP 10 na listi najboljih basketaša sveta, a najavljene promene u rangiranju je posebno ogodilo Danilovića.

"Odnos FIBA prema basketu tri na tri je sramotan, pošto prema poslednjoj priči planiraju da sve osvojene bodove ponište i da se zbog Svetskog prvenstva započne sve ispočetka. Od deset igrača na vrhu rang liste svi su Srbi, a slično se boduje kao u tenisu. Zamislite to u tenisu? Kad bi barem prepolovili bodove, opet bi ostalo dovoljno da godinama niko ne može da nas stigne. Nisam rekao bezveze da smo mi tu stvarno, učitelji svima ovde u Evropi."

Danilović bez dlake na jeziku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 08.09.2018
19:56

Što se tiče najave da će se rejtinzi brisati zbog blablabla... Mora postojati nekakvo samopoštovanje, poštovanje postojećih pravila i stečenih prava. Može privatna firma da radi šta hoće za svoje pare, pa je tako EL nekoliko putanja menjala pravilnik i time uvek udaljavala Partizan od sticanja nekakve A licence (koliko se sećam; iako smo ne znam koliko puta uzastopce učestvovali i stizali i do F4, nikako nismo uspeli da dođemo do garantovanog učešća, a na kraju nas je to dovelo tu gde smo). Mislim da naš Savez treba da reaguje, spremnošću da se povuče, pa i iz svih takmičenja. Mislite da bi se to bilo kom drugom dogodilo? Nisam pristalica teorije zavere, ali već je u svim oblastima puno izuzetaka od pravila koja se primenjuju samo na nas, odnosno da pravila ne važe samo kad smo mi u pitanju. Ja bih makar u basketu - stavio tačku i rekao, okej, poništavajte, ali mi da krećemo od početka - nećemo.

avatar
bagra
Saturday, 08.09.2018
14:27

Nisu neka vrsta idiota nego totalni idioti koji nisu nikada uz ivotu drzali kosarkasku loptu, a igrali tek.

avatar
saka7903
Saturday, 08.09.2018
12:53

Pod hitno napraviti novo udruzenje,i ove korumpirane i bezidejne Fibine funkcionere gurnuti tamo gde im je i mesto,a to se zna gde je u"BLATO"

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 08.09.2018
16:36

Nije samo FIBA kriva, nije ni Evroliga čista. Zašto se ne bi pravila pauza u toku kvalifikacija, kao što se to radi u fudbalu... I jedni i drugi gledaju samo svoju korist

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Saturday, 08.09.2018
12:43