Danilović: "Ponosan sam, sve će biti na visokom nivou"

Autor: Beta Beta
subota 24.06.2017.
15:15
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je danas da je ponosan što je Srbija dobila organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine i da je uveren da će sve biti obavljeno na visokom nivou.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Srbija i Letonija će biti domaćini Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine, odlučila je danas u Pragu Medjunarodna košarkaška federacija (Fiba).

Utakmice dve grupe igraće se u Nišu i Zrenjaninu, a druge dve grupe će se igrati u Letoniji. Završnica Evropskog prvenstva igraće se u Beogradu.

Srbiju je na prezentaciji i sastanku Borda Fibe u Pragu predstavljao predsednik KSS Predrag Danilović, a u delegaciji su bili potpredsednica KSS-a za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Magdalena Kokić.

Danilović je zahvalio svima koji su radili u Savezu prethodnih godina i odao priznanje funkcionerima Fibe Zoranu Radoviću i Dejanu Bodirogi s kojima je pripremao prezentaciju. Takodje je zahvalio i Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta i rekao da bez njihove velike pomoći i garancije sve ovo ne bi moglo da se ostvari.

"To nisu priče za malu decu ili floskule, nego su ozbiljne stvari. Što je carevo, treba da se da caru. Veoma sam ponosan na naš Savez i našu zemlju, imamo dovoljno vremena da sve uradimo kako treba i siguran sam da će Evropsko prvenstvo 2019. biti na visokom nivou", rekao je Danilović, saopštio je KSS.

Konkurenti Srbiji za domaćinstvo bili su Rusija, Letonija i Izrael. Srbija je pre dve godine bila jedan od kandidata za domaćina Evropskog prvenstva 2017. godine za košarkašice, ali se Fiba tada odlučila za Češku.Potpredsednica KSS-a za žensku košarku Ana Joković zahvalila je svima koji su dobro spremili prezentaciju i rekla da je dobijanje organizacije EP odlična vest za žensku srpsku košarku.

"Iako smo izgubili od Češke u trci za domaćinstvo turnira 2017, Dragan Djilas je, dok je bio predsednik KSS-a, predložio kandidaturu Srbije za EP 2019. godine. Ovo je odlična vest za našu reprezentaciju i celokupnu žensku košarku u Srbiji, jer nećemo igrati kvalifikacije. To znači da će biti dovoljno vremena da se ekipa odmori i da bude spremna za sve izazove na prvenstvu", navela je Jokovićeva.

Generalni sekretar KSS-a Dejan Tomašević rekao je da su košarkašice najzaslužnije što će se Evropsko prvenstvo 2019. godine održati u Srbiji.

"Ovo nije pobeda samo ljudi iz KSS-a, tu na prvom mestu mislim da su najzaslužnije devojke koje su fantastičnim rezultatima u poslednje vreme skrenule pažnju na sebe i Srbiju, kao zemlju ženske košarke. Ovo je velika stvar. U trenutku kada smo imali nesreću da ženska reprezentacija prodje kako je prošla, za dve godine ćemo biti domaćini Evropskog prvenstva i siguran sam da ćemo tada biti mnogo spremniji", rekao je Tomašević.

On je dodao da od ponedeljka počinje priprema Evropskog prvenstva, a da je KSS izabrao gradove koji su već iskusni u organizaciji velikih takmičenja.

"Ovakvi dogadjaji su sve zahtevniji i nadam se da ćemo za dve godine uspeti da se dovoljno dobro pripremimo. Hvala i Nataši Kovačević, koja će biti promoter ovog EP i koja je bila naše iznenadjenje, i ona je uz Predraga Danilovića uradila prezentaciju. Ona je sjajan primer kako nikada ne treba odustati, a Srbi su poznati po tome da nikada ne odustaju", rekao je Tomašević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke