Danilović o dugovanjima, budžetu za ozbiljne ciljeve u Evroligi

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.04.2015.
21:44
Izvor: Sportske.net

Predsednik KK Partizan NIS Predrag Danilović otkrio je koliko crno-beli trenutno duguju i objasnio koliki bi budžet bio dovoljan za klubu za učešće na fajnal-foru Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS izostao je sa najveće košarkaške scene u sezoni na izmaku posle mnogo godina. Poraz u polufinalu fajnal-fora ABA lige koštao je crno-bele plasmana u Evroligu a povratak u elitu vodi preko najtežeg mogućeg rivala.

Početkom naredne nedelje startuje polufinalna serija plej-ofa ABA lige u kojoj će se sastati Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS, a predsednik crno-belih Predrag Danilović izneo je svoja očekivanja pred okršaje sa gradskim rivalom.

"Voleo bih da igramo finale ABA, a posle videćemo... Idemo korak po korak" rekao je Danilović za "Novosti".

Plasman u finale ABA lige garantovao bi Partizanu povratak na evroligašku scenu čime bi i finansijski problemi donekle rešili. Predrag Danilović otkrio je da crno-beli trenutno duguju oko 4 miliona evra i istakao da bi za nadmetanje na najvećoj sceni Partizanu bilo dovoljno da ima godišnji budžet od šest ili sedam miliona evra.

"Taj novac vam ne garantuje da ćete doći na fajnal-for, jer svi streme ka vrhu, ali vam daje osnovu da ćete da angažujete dobre igrače, radite u miru, da nema trzavica" objašnjava Danilović.

I pored svih problema sa kojima se u Partizanu bore, predsednik Danilović nema nameru da odustane.

"Najlakše je odustati. U klubu sam 15 godina, volim Partizan. Ali, nisam ga ja stvorio. Nastao je davno pre, a verujem da će postojati i dugo posle nas. Neko se zadrži duže, neko kraće, ali svi smo prolazni, samo klub ostaje. Ne treba navijači da navijaju ni za Duleta, ni za mene, ni za igrače, nego za Partizan" zaključuje Danilović.

Partizan je sezonu u regionalnoj ligi završio na četvrtoj poziciji i praktično će sve svoje raspoložive snage usmeriti na polufinalne mečeve sa Crvenom zvezdom Telekom koji počinju 14. aprila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke