Danilović: ''Ne daj Bože da smo isti kao Zvezda!''

 • Autor: Beta

 • 26. jun 2013.

 • 14:54

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović pred velikim brojem novinara u Beogradu govorio o sve težoj finansijskoj situaciji u klubu, istakavši da je ukupan dug oko 1,2 miliona evra.

Danilović: ''Ne daj Bože da smo isti kao Zvezda!''
Foto: kkpartizan.rs
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je danas da je situacija takva da odmah može da "stavi ključ u bravu" i pozvao državu da pomogne crno-belima.

"Mogu odmah da stavim ključ u bravu, nekom bi to sigurno bilo drago. Pokušavam da se država i ljudi koji je vode okrenu ka Partizanu i kažu da li je ovaj klub bitan za grad i nju. Postoji velika bojazan, nismo u stanju ni da igramo", rekao je Danilović novinarima na stadionu Partizana.

On je kazao da je bilo i da će biti mnogo priča o tome kako Partizan nema novca.

"Za strance nismo dobili nijedno obeštećenje. Od igrača koji su prodavani, 60-70 odsto tog novca išlo je na vraćanje prethodnih dugova. što se tiče državnih firmi, Partizan je trebalo da dobije 800.000 puta više od Crvene zvezde i to sve na osnovu rezultata", kazao je Danilović.

Presednik crno-belih je rekao da je u prethodnih godinu dana pokušavano da se izjednače Partizan i Crvena zvezda i da je to radio isključivo jedan čovek, predsednik crveno-belih Nebojša Čović.

"Pokušavaju da se izjednače uspesi Partizana i neuspesi Zvezde. Nismo isti, ne daj Bože da smo isti, 15 godina neuspeha i 15 godina vrhunskih uspeha, ne mogu sredstva isto da se dele. Pritom, ne mislim na Zvezdu koja je u stečaju, to je prava Zvezda, ovaj privatni klub me ne interesuje", rekao je Danilović.

On se firmama koje su pomogle Partizanu, ali je istakao da to nije dovoljno za ambicije koje ima taj klub.

Danilović je naveo da je Partizan dobio pomoć Grada Beograda, jer je gradonačelnik, koji je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas "imao razumevanja za rezultate Partizana".

Predsednik crno-belih je kazao da su dugovanja prema Poreskoj upravi oko 500.000 evra, što je glavnica, dok je ukupan dug oko 1.200.000.

"Mi porez nismo krili, ali nismo imali da platimo. Ne upirem prstom ni u koga, pošto je u modi da se moli i da se kleči. Ja neću da klečim, ali molim državu da pomogne Partizanu, jer ovaj klub je njeno dete", kazao je Danilović.

On je rekao da su dugovanja Partizana prema bivšim igračima više od milion i po evra.

"Jedino zbog razumevanja da će im biti isplaćeno, nisu nas tužili, a onda se pojavljuju dvojica koji bi trofej videli samo na slici. Tu mislim na Raška Katića i Miroslava Raduljicu, koji bi bio poznat samo po splavovima. Oni su zaradili taj novac, ali način na koji su to uradili me je povredio", rekao je predsednik Partizana.

Danilović je kazao da je svestan da je država u teškoj situaciji, ali da svaka ozbiljna zemlja mora da neguje svoje brendove.

"Svesni smo da je situacija u državi loša, ali svaka ozbiljna država uvek mora da neguje te stvari", rekao je Danilović.

Danilović je rekao da je o problemima u košarkaškom klubu Partizan razgovarao sa ljudima iz fudbalskog kluba, ali da nije bilo razumevanja.

"Razgovarali smo o tome da nam pomognu, ali nisu imali razumevanja za to. I oni su, koliko vidim, u krizi", rekao je Danilović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari