Danilović: "EP za žene prilika da pokažemo naše tradicionalno gostoprimstvo"

Autor: Beta Beta
sreda 12.12.2018.
17:12
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je danas da će Evropsko prvenstvo za žene biti odlična prilika da se pokaže tradicionalno gostoprimstvo i najavio je borbu za "sportski uspeh".

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

"Evropsko prvenstvo će biti prilika da pokažemo naše tradicionalno gostoprimstvo, ali i da se borimo za sportski uspeh. Nadamo se da ćemo se radovati novim uspesima. Svim učesnicima garantujemo da će biti nezaboravno i želim im sreću", rekao je Danilović na otvaranju ceremonije žreba u Beogradu.

Srbija će 2019. godine zajedno sa Letonijom organizovati Evropsko prvenstvo za košarkašice.

Danilović je naveo da ženska košarka ima veliku ulogu u razvoju srpske košarke i da su muškarci i žene "rame uz rame" postizali uspehe velikih razmera.

Prvi čovek Košarkaškog saveza Letonije je rekao da će šampionat biti jedan od najvećih događjaja 2019. godine.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da je 2018. godina bila za ponos.

"U godini koja se završava moramo i možemo da budemo veoma ponosni. Ovo je godina sportskog ponosa, ali i rekorda. Organizovali smo četiri šampionata Evrope i pomerili granice. Organizovali smo i fajnal-for Evrolige. Sa sigurnošću možemo da kažemo da će Srbija biti sjajan domaćin", rekao je Udovičić.

Udovičić je naveo da se nada da će što veći broj devojčica posle samog takmičenja želeti da trenira košarku i sa ponosom predstavlja svoju zemlju.

Po njegovim rečima, istorijski rezultat ženske i muške selekcije na prethodnim Olimpijskim igrama može da se ponovi.

Ceremoniji žreba u Beogradu prisustvovali su, izmedju ostalih, prvi čovek Fiba Evrope Turgaj Demirel i izvršni direktor Kamil Novak.

"Srbija i Letonija su dve federacije koje imaju značajno iskustvo kada je reč o organizaciji dogadjaja i to nam garantuje da ćemo imati nesmetane dogadjaja, a i pune tribine", rekao je Novak.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.

Utakmice će se igrati u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Rigi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke