Dani Srbije u NBA! Jedno veče Bjelica, noćas Bogdanović za pobedu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.12.2019.
08:28
Izvor: Sportske.net

Sakramento dobio posle preokreta, presudu potpisao Bogdan. Leonardu uručen prsten, na parketu bez milosti, Lebron Džejms igra kao mladić...

AP Photo/Rich Pedroncelli
AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Ulogu Nemanje Bjelice, noćas je preuzeo Bogdan Bogdanović. Naš reprezentativac je postigao 17 poena, ali i pogodio ključnu trojku u finišu, Kingsi su se vratili sa -11 i na kraju dobili meč. Oklahoma je vodila sa 93:91, ali je Bogdanović koga šut uglavnom nije služio, uspeo da preko Šredera ubaci poene za pobedu. Na kraju je Kris Pol promašio, pa su Kingsi stigli do novog trijumfa. Bjelica je uz 10 poena imao 5 skokova, Sakramento ima šansu da uđe u seriju, u petak u Kaliforniju stižu slabi Niksi.

Doduše, Njujork je prekinuo seriju od deset poraza noćas u San Francisku. Nakon produžetaka dobili su takođe očajne Voriorse koji su stigli veliku prednost, ali ipak na kraju morali da se pomire sa 21. porazom u sezoni. Duel dva najgora tima u ligi obeležio je Markus Moris sa 36 poena.

Može i bez Janisa, Adetokumbo je propustio gostovanje Pelikansa u Milvokiju, ne smeta, Bledso je broja do 29, pa su Baksi dobili 16. put u nizu ove sezone. Oni su izjednačili drugi najveći pobedonosni niz u istoriji franšize, šampionska ekipa iz 1971. predvođena Oskarom Robertsonom i Džabarom se prošetala do titule.

"Grizliji" su slavili u Arizoni, Džaren Džekson Džunior je ubacio 13 poena, na drugoj strani mogući reprezentativac Srbije Kaminski 24, ali Feniks tone. Dilan Bruks je dodao 27 poena, naš Gudurić je igrao nešto manje od šest minuta, šutnuo je i pogodio jednu trojku, imao po skok i asistenciju, tri izgubljene lopte.

Recimo i to da je ovo prvi put u poslednjih mesec dana da je Memfis uspeo da dobije dva meča u nizu. Koliko je važan Dilan Bruks neka posvedoči činjenica da kada postigne 20+ poena, Memfis dobije meč, bilo je tako šest puta ove sezone.

Važna pobeda Jute u Minesoti, Gobert je zatvorio reket, ubacio je 20 poena, imao 16 skokova, po dve ukradene lopte i blokade, Donovan Mičel i Ingls su se pobrinuli za ostatak u ofanzivi, Minesotina odbrana je bušna kao sir, dozvolili su rivalu oko 57% šuta, jasno je što su izgubili šest mečeva u nizu.

Čikago je uz 35 poena Zaka Lavina rasturio Atlantu, Houksi još pod utiskom neverovatnog poraza u Majamiju, kao da se nisu pojavili na terenu.

Devonte Grejem je održao javni čas košarke u Bruklinu, ubacio je Netsima 40 poena, najviše u karijeri, a Hornetsi su stigli -20 iz provg dela i stigli do druge pobede u nizu.

Kavaj Leonard je povratak na mesto uspeha obeležio lakom pobedom protiv šampiona, ubacio je 23 poena, Klipersi su kontrolisali igru, pre meča svečanpost, uz ovacije je "Kandža" dobio prsten, bivši saigrači su ga okružili, specijalni trenutak za čitav grad, ali i zemlju. Reptorsi su inače van forme, šutirali su najgore u sezoni, u poslednjih par nedelja su izgubili tri meča u Kanadi.

Tripl-dabl Lebrona Džejmsa, 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija, dovoljno za trijumf Lejkersa u Orlandu. Zadržali su prvo mesto,tačnije deobu prve pozicije sa Baksima. Lebron u svojoj 17. sezoni igra košarku iz snova, pokazao je to i sinoć, kod nerešenog rezultata 71:71. Nakon što je Orlando stigao veliku prednost gostiju, usledila je serija od 10:0, podelio je tri asistencije, posle defanzivnog skoka sam završio akciju i rešio pitanje pobednika.

Indijana je tukla velikog rivala, Boston, i pored toga što je Kemba Voker ubacio 44 poena. Brogdon je brojao do 29, realizovao svih 15 penala, braća Holidej su u poslednjoj četvrtini dodali 20 koševa što je i prelomilo. Indijana je, zanimljivo prvi put posle sedam pokušaja dobila "Kelte" koji su ih počistili prošle sezone.

I na kraju, trijumf Hjustona u Ohaju, uz 55 poena Džejmsa Hardena. Pogodio je 10 trojki iz 18 pokušaja, imao i 8 asistencija, Klivlend se dobro držao, ali kada se lomilo, "Brada" je bio noćna mora za mladog Kevina Portera Džuniora koji je nemoćno gledao ka klupi. Inače, Harden je postao četvrti igrač u istoriji NBA koji je više od jednom pogodio 10+ trojki. "Splash" braća, Kari (15) i Klej Tompson (5), kao i Džej-Ar Smir (3 puta) su članovi tog kluba. Klivlend je inače vodio 63 sekunde pre kraja, ali je usledila serija 7:0 gostiju, neiskusni Kavsi su napravili tri greške kada se lomilo, što je Hjuston iskoristio.

Rezultati:

Golden Stejt - Njujork 122:124 pr.
Sakramento - Oklahoma 94:93
Milvoki - Nju Orleans 127:112
Feniks - Memfis 108:115
Minesota - Juta 116:127
Čikago - Atlanta 136:102
Bruklin - Šarlot 108:113
Toronto - LA Klipers 92:112
Orlando - LA Lejkers 87:96
Indijana - Boston 122:117
Klivlend - Hjuston 110:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Thursday, 12.12.2019
11:13

Vesterman, Bogdanovic (Milosavljevic), Lucic/Bertans, Lovernj, Milutinov. Ruze su procvetale...