Dangubić spreman za Igokeu, Alimpijević zove navijače

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.03.2018.
14:52
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde mt:s nastavljaju takmičenje u jadranskoj ligi gostovanjem Igokei u pretposlednjem kolu ligaškog dela šampionata.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Nakon pauze izazvane obavezama klubova u nacionalnim kupovima ovog vikenda je nastavljeno takmičenje u ABA ligi. Za vikend su na programu utakmice 21. kola, a aktuelni šampion svoju igra u ponedeljak u Laktašima.

Strateg Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević isticao je tokom nedelje značaj predstojeće utakmice zbog čega je duel sa Igokeom poneo epitet "najvišeg prioriteta".

"Naši ciljevi se znaju, tako da su predstojeće dve utakmice u regionalnoj ligi od najveće važnosti, jer smo dosta toga podredili da ostanemo na prvom mestu. Ova utakmica nam dolazi u dobrom trenutku nakon važne pobede nad Unikahom koju smo dobili agresivnom odbranom i nakon koje nam je svakako naraslo i samopouzdanje", rekao je trener Alimpijević.

Šampion Bosne i Hercegovine sutrašnju utakmicu dočekuje bez opterećenja jer je opstanak obezbeđen a u plej-of se ne može.

"Igokea je promenila strance, ali trener je tu dugo, igrači su iskusni, znaju da igraju dobru košarku, da prepoznaju situacije na terenu koje idu njima u korist i da ih kažnjavaju", dodao je Alimpijević.

Dobra vest je da se u tim nakon kraće pauze vraća i Nemanja Dangubić.

"Spremni smo da odigramo dobru utakmicu, kompletni smo jer se u tim vraća Dangubić. Ovom prilikom pozivam i naše navijače kojih ima puno u Republici Srpskoj, da dođu i da nam pruže podršku koja će nam značiti mnogo" rekao je trener Zvezde.

I Dejan Davidovac koji je u petak "zapečatio" pobedu Crvene zvezde mt:s protiv Unikahe, u sličom tonu najavljuje meč sa Igokeom.

"Iskusna ekipa, mečevi u Laktašima su uvek predstavljali teško gostovanje za svakoga. Međutim, ovo je vrlo važna utakmica za nas, bezbroj puta smo naglašavali da je ABA ove sezone prioritet. Uz sve to, da bi pobeda nad Unikahom, koja nam je u svakom smislu važna, dobila svoju potvrdu, treba da dobijemo i ovu utakmicu. Recept za ovakav meč se zna, moramo da odigramo jaku odbranu, da odigramo ponovo kao tim" rekao je Davidovac.

Ekipa će nakon planiranog treninga imati zajednički ručak, a zatim sledi putovanje autobusom do Laktaša na utakmicu koja će biti odigrana u ponedeljak od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke