Dangubić realan nakon Cedevita Olimpije: "Kvalitetan rival se ne dobija u prvom poluvremenu!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 26.10.2020.
13:24
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Košarkaš Partizana Nemanja Dangubić rekao je da je pobeda protiv Cedevita Olimpije bitna za samopouzdanje ekipe za nastavak takmičenja.

Partizan NIS
Partizan NIS

Povezane vesti

Izabranici Vlada Šćepanovića sinoć su u 4. kolu ABA lige pobedili slovenački tim 86:77, što im je drugi trijumf na Jadranu, a treći u nizu u svim takmičenjima.

"Kvalitetnog protivnika ne možemo da dobijemo u prvom poluvremenu ili bilo kojoj četvrtini, Mooramo da igramo svih 40 minuta i da dođemo do pobede. Bitan trijumf protiv ekipe kao što je Cedevita, da nastavimo pobednički niz i da dobijemo samopouzdanje Napravićemo analizu i sigurno da ćemo neke stvari još da poboljšamo i da sa dobrom energijom i samopouzadnjem nastavimo i da u sredu dočekamo Evrokup", rekao je Dangbić za TV Partizan posle utakmice.

Krilni košarkaš, koji se sa 10 poena i četiri skoka bio je jedan od najboljih u pobedi Partizana, rekao je da mu dobra u igra u odbrani daje samopouzdanje u ofanzivi.

"Pokušavam da se tako uvodim u meč. Pokušavam da u fokus uđem kroz odbranu. Na neke detalje koje dobijam od klupe, trudim se da ne pravim mnogo grešaka. Kroz napad, u situacijama koje mi saigrači naprave, pokušavam da iskoristim na najbolji način. Dvanaest igrača treba da donese doprinos u oba smera i da kroz utakmice napredujemo", rekao je Dangubić.

Baner

Najviše problema "crno-belima" zadao je Jaka Blazič, iako se očekivalo da to bude Kendirik Peri.

"Jaka igra u dobrom ritmu već nekoliko sezona. Cedevita dosta igra preko njega i koriste snagu njegovog desnog prodora. Cela ekipa mora da bude makismalno koncentrisana i mislim da smo to u drugom poluvremenu bolje branili. Perija smo mnogo bolje čuvali i odigrao je lošiju utakmicu", zaključio je Dangubić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke