Dangubić: "Nema vremena za odmor"

Autor: Beta Beta
subota 06.06.2015.
00:50
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić izjavio je danas da njegova ekipa od početka utakmice sa Mega Leksom, u polufinalu plej-ofa Superlige mora da igra čvrsto u odbrani i da nametne svoj stil igre.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Predstojećeg vikenda počinju polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Zvezda sutra od 18 časova u hali Pionir igra protiv Mega Leksa, prvu utakmicu, a u nedelju od 20 časova Partizan će biti domaćin Metalcu.

"Mega ima veoma mlad i izuzetno talentovan tim, a sa (Markom) Kešeljem i (Korijem) Vebsterom dobili su i neophodno iskustvo. Igraju veoma brzo, a svi mečevi koje smo odigrali ove takmičarske godine bili su veoma neizvesni. Neophodno je da od starta utakmice uđemo u ritam koji nama odgovara i da čvrstom odbranom nametnemo naš stil", rekao je Dangubić za klupski sajt.

Poslednje kolo ligaškog dela igrano je sinoć, Zvezda je izgubila od Partizana, ali je zadržala prednost domaćeg terena.

"Nemamo mnogo vremena za odmor i pripremu jer ćemo za manje od 48 sati od završetka derbija igrati prvi meč polufinalne serije. Utakmicu sa Partizanom nismo odigrali na uobičajenom nivou. Bili smo nedovoljno agresivni u odbrani, zatajili smo u skoku i dozvolili protivniku otvorene šuteve i lake poene, što je kvalitetan rival kao što je to Partizan na pravi način iskoristio", rekao je on.

"Važno je da smo svesni grešaka koje smo napravili i čvrsto smo rešeni da ih ispravimo već u prvom duelu sa Mega Leksom", dodao je Dangubić.

Zvezda i Mega su ove sezone odigrali šest utakmica, šampion Jadranske lige pobedio je svih šest puta, a Dangubić je rekao da se u polufinalu plej-ofa ne računaju prethodni dueli.

"Ne osvrćemo se mnogo na dosadašnji skor, polufinalna serija kreće od 0:0 i zato sve ono što se dešavalo pre toga nema preteranu važnost. Ulog u ovim duelima je zaista veliki, a to je plasman u finale i borba za još jedan trofej ove sezone i samo smo na to koncentrisani. Ipak, činjenica je da smo odigrali mnogo međusobnih mečeva ove sezone i neće biti nepoznanica i iznenađenja", rekao je Dangubić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke