Danak 'paklenom ritmu' - Ovo je poenta Repešinog izlaganja u 'Areni'

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.11.2016.
17:17
Izvor: Sportske.net

Hrvatski košarkaški stručnjak Jasmin Repeša imao je jako poučno izlaganje nakon duela Crvene zvezde mt:s i EA7 Olimpije iz Milana. Pogledajte koliko se igrača do sada povredilo u Evroligi.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener aktuelnog šampiona Italije Jasmin Repeša govorio je nakon jučerašnjeg duela sa Crvenom zvezdom mt:s, između ostalog, i o problemima koje sa sobom nosi novi format Evrolige.

"Nas ove sezone očekuju minimum 82 utakmice, a kada se tome dodaju nastupi za reprezentaciju i prijateljski mečevi, dolazimo do vrlo opasne cifre. Razumem potrebe biznisa, ali u ovakvom sistemu će profitirati onaj ko poslednji umre. Na kraju će svi umreti" kazao je u četvrtak Repeša.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s osetili su tokom prethodnih sedam dana na svojoj koži kako izgleda pakleni ritam koji nameće novi format Evrolige, ali srpski šampion za sada nema problema sa povređenim igračima.

Mora se, međutim, priznati da šampion Srbije spada među retke klubove iz Evrolige koji nemaju problema sa povređenim igračima, a suprotan primer je Barselona čiji je tim desetkovan povredama.

Među košarkašima koji su se povredili tokom prethodnh mesec dana nalaze se Andrea Barnjani, Rodrig Bubua, Nando De Kolo, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Endrju Gaudlok, Džefri Tejlor, Viktor Klaver, Huan Karlos Navaro, Džastin Doelman, Pau Ribas, Džejms Gist, Anton Punkrašov i Koti Klark.

Neki od pomenutih igrača već su se vratili u trenažni proces i takmičarski ritam ali ima i onih koji će na duže vreme ostati van terena.

Ovakva statistika nesumnjivo ukazuje na to da će novi sistem takmičenja u Evroligi povećati potrošnju igrača, pa nam ostaje da se nadamo da se Dejan Radonjić i njegov tim neće susresti sa ovakvim problemima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Friday, 18.11.2016
23:54

Pitali ga za atmosferu ,očekujući havalospeve ,a čovek ih nije ni primetio.

avatar
Friday, 18.11.2016
21:27

Zvezda iam najslabije treninge verovatno, ne bi me cudilo da treniraju skoro na nivou rekreativaca, jer samo tako je moguce izdrzati.