Dan odluke - Zvezda bez prava na kiks, imaju li Barani ''keca u rukavu'?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.04.2018.
14:11
Izvor: Sportske.net

Znamo prvog, večeras dobijamo i ime drugog finaliste plej-ofa ABA lige.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Dok su Barani već premašili očekivanja u tekućoj sezoni regionalnog takmičenja, u Crvenoj zvezdi ne smeju ni da pomisle na eventualni neuspeh u večerašnjem susretu, s obzirom da je osvajanje novog trofeja u ABA ligi i plasman u Evroligu ubedljivo najvažniji od svih postavljenih ciljeva u tekućoj sezoni.

U prvoj utakmici polufinalne serije, Zvezda je demonstrirala silu pred svojim navijačima, trijumfovala je sa 91:63 i pokazala da je, realno, mnogo kvalitetniji i kompletniji tim od Barana.

Ali, u međuvremenu je imala i zgusnut raspored u Evroligi što se osetilo u revanšu u Baru, pa je Mornar na krilima raspucanih Vranješa i Nidama koji su sami postigli gotovo 60 poena, uzvratio udarac crveno-belima i slavio sa 88:84.

Tako će večeras i jedni i drugi krenuti ''od nule'', ali će Zvezda imati vetar u leđa sa tribina, što je još jedna značajno otežavajuća okolnost po ekipu Mornara.

Kada je igrački kadar u pitanju, trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je potvrdio da neće moći da računa na povređenog Pera Antića, uz već duže odsutnog Nemanju Dangubića.

Ni Mornar najverovatnije opet neće biti kompletan, pošto se Uroš Luković još nije dovoljno oporavio od povrede. Iako on ima ogromnu želju da večeras zaigra, trener Mihailo Pavićević je takvu mogućnost sveo na minimum.

Ipak, utisak je da bi Lukovićev nastup mogao da bude potencijalni ''kec iz rukava'' gostiju, pa ne bi trebalo da iznenadi ako ga ipak vidimo među 12 igrača večeras u sastavu Mornara, s obzirom da je uoči ove majstorice već odradio par treninga sa ekipom.

Sa njim ili bez njega, Mornar neće moći da izbegne ulogu autsajdera u duelu sa Crvenom zvezdom, za koju bi sve osim trijumfa predstavljalo pravu katastrofu.

Utakmica između Crvene zvezde mts i Mornara igra se u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', s početkom u 21 čas.

Podsetimo, prvi finalista je podgorička Budućnost koja je sinoć u majstorici polufinala savladala Cedevitu sa 72:57.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Monday, 02.04.2018
16:34

Samo hrabro. Veliki je pritisak, oni ne mogu nista da izgube a mogu da dobiju sve. Pamet u glavu. Ukoliko odigramo i sa 50% svojih mogucnosti, ne ide veceras pobeda ispod 10 razlike. Utakmica u gostima Mornaru je Zvezdina najgora utakmica ove sezone, Mornarova najbolja. A bilo je koliko je bilo na kraju. Ne sumnjam u momke iako se desavalo ranije da kiksiramo u polufinalima. Ukoliko Alimpije uspe da izvuce ovu titulu, garantujem da ce biti podjednako uspesan na klupi Zvezde kao Radonjic.