Dag Kristi o Smailagiću, on ima "nešto"! Trener oduševljen!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.07.2019.
12:16
Izvor: Sportske.net

Ko je, zapravo, Alen Smailagić?

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Osamnaestogodišnji Alen Smailagić podiže publiku u Kaliforniji na noge na letnjoj ligi. Nakon tri utakmice, dokazao je veliki potencijal, iako je najmlađi na terenu.

Upravo zbog toga se dosta piše o njemu, a prvi od velikih igrača koji su ga primetili jeste Dag Kristi.

"Ima nešto u tom Smailagiću. Ne znam šta. Vidim dosta različitih veština. Njegov šut izgleda dobro, ali mora da ga čeliči", rekao je Dag Kristi, Srbima dobro poznati košarkaš iz perioda dok je igrao za Sakramento Kingse.

On je pratio utakmicu letnje lige kao stručni konsultant ESPN televizije, a samo par momenata nakon što je to rekao, Smailagić je postigao novu trojku.

"Eto ti, Kristi, meni ovo izgleda kao da je čeličio šut", rekao je komentator utakmice.

Smailagić je pre godinu dana došao u Santa Kruz Voriorse, a uopšte nije znao engleski jezik. Sada je malo bolja situacija. Razgovarajući za medije u Kaliforniji, rekao je da nema idola i pored velikih imena srpske košarke.

"Želim da igram ovako kako igram. Ne želim da izgledam kao neko. Želim da naučim od nekog, ali ne i da igram kao neko", rekao je on.

U G ligi u kojoj je bio najmlađi prošle godine je igrao za Santa Kruz Voriorse, trener mu je bio Aron Majls koji ga sada predvodi na klupi Golden Stejta u Letnjoj ligi.

"Nije bio plan da odmah igra. Ali, da budem iskren sa vama.... Prvi trening je bio fantastičan, bio sam u šoku. Rekao sam da ovde ima nešto posebno", rekao je Majls.

Igrao je treći rang takmičenja u Srbiji pre dve godine, prošle godine je napustio Beograd.

Ovaj momak, verovali ili ne, nije prošao nikakav trening sa Voriorsima zbog problema sa papirima, samo je došao i zaigrao Letnju ligu, što njegov učinak čini još većim.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Z
Thursday, 04.07.2019
12:27

Nadam se da ce maleni uspeti. Ali hajde da budemo realni. Na poslednje dve tekme je imao u "naprednoj statistici" -26 i -15.
Takodje, GSW ima Loonley-a i doveli si Willy-a iz Sakramenta na centarakim pozicijama. Tako da, neka samo maleni radi, a uspeh ce sigurno doci.