Da pokažemo Špancima ko je zemlja košarke! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.09.2015.
11:48
Izvor: Sportske.net

Tačno godinu dana nakon poraza koji je košarkaška reprezentacija Srbije doživela od Španije u petom kolu grupne faze Mundobasketa dve selekcije ponovo će se sastati na startu 39. Evropskog prvenstva.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Odbrojavanje dana svelo se na sate pošto je do prve utakmice koju će reprezentacija Srbije odigrati na 39. Evropskom prvenstvu ostalo još jako malo vremena. Sve što su "Orlovi" radili na pripremama od 15. jula do danas izaći će na videlo u naredne dve nedelje koliko traje Eurobasket.

Pre no što napravimo osvrt na prvu utakmicu koju će Srbija odigrati na kontinentalnom šampionatu podsetimo da će ovogodišnji Eurobasket biti jedinstven po tome što će grupna faza biti igrača u četiri različite države.

Francuska, Nemačka, Letonija i Hrvatska dobile su organizaciju Evropskog prvenstva usled krize koja je pogodila Ukrajinu pa ćemo tako od 5. do 20. septembra pratiti mečeve iz Monpeljea, Berlina, Rige, Zagreba i Lila.

Srbija svoju prvu utakmicu u okviru grupe "B" igra u prestonici Nemačke protiv dvostrukog prvaka Evrope, reprezentacije Španije.

Pre tačno godinu dana, 4. septembra, Srbija i Španija sastale su se u okviru petog kola grupne faze takmičenja na Mundobasketu i tada je "Crvena Furija" savladala izabranije Saše Đorđevića rezultatom 89:73.


Španci su na Eurobasket doputovali bez nekoliko vrhunskih igrača ali to i dalje ne menja opštu sliku o ekipi koju je ponovo preuzeo Serđo Skariolo. Trećeplasirani tim Evrope sa prethodnog šampionata svrstan je među glavne favorite za osvajanje titule pa kao takav zaslužuje respekt u svakom smislu reči.

Istorijat međusobnih duela Španije i Srbije pun je interesantnih detalja a sigurni smo da je mlađim naraštajima u sećanju ostao meč četvrtfinala Mundobasketa u Turskoj koji je Miloš Teodosić rešio trojkom "sa pola terena".



Španci su nakon tog susreta koji je odigran 8. septembra 2010. godine uspevali da pobede Srbiju ali još uvek nisu ostvarili trijumf koji bi se mogao nazvati revanšom za ono što su im "Orlovi" priredili u Turskoj.

Neće ni večerašnja utakmica biti od tako presudnog značaja iako će za obe selekcije biti važno da dobro otvore šampionat. Istini za volju, prilika za vađenje je malo jer Srbija i Španija igraju u "grupi smrti" sa Nemačkom, Turskom, Italijom i Islandom pa će svaki meč imati veliki značaj.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije odigraće večeras od 18 časova u "Merecedes-Benz Areni" u Berlinu a selektor Đorđević moći će da računa na sve igrače iako je Bogdan Bogdanović i dalje rovit i moguće je da će imati smanjenu minutažu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
disqus_w6wAUQLGds
Saturday, 05.09.2015
15:49

Ljudi polako budimo realni...mozemo da pobjedimo sve da budemo ubjedljivo prvi a mozemo da budemo i peti.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 05.09.2015
14:08

Igraj i pobedi ponosno se vrati donesi kuci zlato sto se zlati...SRBIJA!!!

avatar
Čika Marko
Saturday, 05.09.2015
13:42

Opet se dizemo u nebesa...to mi nesto poznato!!!

avatar
33
Saturday, 05.09.2015
13:10

Idemoooo, Srbijaaaa!!!

avatar
X
Saturday, 05.09.2015
12:17

Ne volim ovakve naslove jer svasta moze da se desi u toj utakmici. Kako ce isti ovaj naslov zvucati ako nas razbiju Spanci? Polako ljudi, smanjite pritisak igracima.

avatar
Dragan Stjepanovic
Saturday, 05.09.2015
12:14

Bojim se da su previse jaki na centarskim pozicijama...ako tu odrzimo egal imamo velike sanse... Pitanje je koliko ce BB uopste igrati? Ako ga Milosavljevic odmjeni i odigra kako zna nece se osjetiti :D