Da li vam je sada jasno zašto je Dule Vujošević svojevremeno uzeo Filipovskog za svog pomoćnika?

Autor: Darko Mitrović
petak 27.11.2020.
15:47
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Novi trener Partizana kakvog još niste upoznali...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Iako je vrlo kratko na klupi Partizana, gde je stigao u prilično nezgodnom trenutku, u vreme krize igre i rezultata, uz povrede ponajboljih igrača, Sašo Filipovski je uspeo da brzo stekne simpatije navijača crno-belih, pre svega svojim kvalitetnim rdaom koji je ekspresno počeo da dolazi do izražaja, a utisak bi bio još bolji da je ušla ona Mekintajerova lopta u poslednjim sekundama derbija protiv Crvene zvezde.

Par dana posle tog meča, Filipovski je govorio u intervjuu za klupsku televiziju, gde je pružio priliku navijačima da ga upoznaju i iz nekog drugog ugla, da saznaju za još neke njegove kvalitete.

Otkrio je, između ostalog, da je vegan, da se bavi i meditacijom, ali je uz to poslao i svojim igračima, pa i navijačima, važne životne poruke.

Na primer...

''Mladi igrači misle da se sreća kupuje. Da su moć, slava i pare važni… Pa na kraju dođu i vide da sa tim parama pokušavaju da kupe sreću i mir, a ne uspeva im.

Sat mogu da kupim, vreme ne mogu. Seks mogu da kupim, ljubav ne mogu.

Prijatelja ne mogu da kupim, kolege mogu da vodim na večeru i da častim i da ih imam koliko hoću.

Dom ne mogu da kupim, kuću mogu. To su stvari koje sam shvatio i rekao da sam samo ja odgovoran za moj unutrašnji mir. Ne mogu da menjam druge ljude, svi smo odgovorni za sebe. Pokušavam to da prenesem igračima'',  objasnio je Filipovski.

Govoreći o ciljevima koje želi da ostvari sa Partizanom, to je učinio na poseban način, onako kako smo možda još samo od Duška Vujoševića imali prilike da čujemo...
-
baner

"Želim da budem ono što jesam. Kad sam dolazio ovde znao sam da ljudi mnogo žele, da imaju očekivanja. Shvatio sam jednu stvar. Na ovim prostorima ako pogledamo istoriju bilo je mnogo ratova i mnogo ljubavi. Zato što je ovde mnogo strasti, a to je jedna duhovna komponenta koja može čoveka da napravi velikim umetnikom i književnikom, arhitektom, majstorom, a istovremeno velikim ratnikom. Ta strast se na ovim prostorima vidi kao velika životna energija, pričaju strasno, svađaju se, ljube se.
-
baner
-
Sebi sam postavio kao cilj da sve što sam naučio u svim sferama života da prenesem na tim. Ja volim filozofiju - korak po korak. I put na hiljadu milja počinje sa prvim korakom. Pokušavam da prenesem na igrače da ako smo već tu dva sata, onda moramo da imamo maksimalnu posvećenost i motivaciju. Vreme ne možemo da vratimo, trenutak koji je sada tu je najvažniji. Prošlost vodi u frustracije, kao i budućnost.

Trenutak sada je najvažniji i to pokušavam da prenesem igračima. Da je maksimalni fokus na taj trening, pa regeneracija, pa prva utakmica. Da ne razmišljaju previše nazad ili unapred… Život je na ivici ponora, ako previše gledaš nazad pašćeš", zaključio je Filipovski, a kompletan razgovor možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke