Da li Partizan na pravi način koristi svog novog centra, šta kažu u Ritasu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.10.2019.
18:14
Izvor: Sportske.net

Kakve poruke stižu iz Ritasa pred meč sa Partizanom? Zanimljivo zapažanje oko Parahovskog...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

U trećem kolu Evrokupa, litvanski Ritas će sutra dočekati ekipu Partizana, koja je u subotu doživela prvi poraz u sezoni, od Primorske u drugom kolu ABA lige.

Deluje da su Litvanci u ovom trenutku u boljoj formi, uz to imaju i prednost domaćeg terena, a Partizan ni ovoga puta u svom sastavu neće imati Rašona Tomasa zbog povrede.

Ipak, u Ritasu sa poštovanjem govore o Partizanu, ispratili su i analizirali mečeve crno-belih odpočetka sezone, a na tu temu je za klupski sajt govorio trener Dainijus Adomaitis.

''Partizan igra dobru i pametnu košarku. To je tim koji zna svoje prednosti i koristi ih. Imaju šutere, ali i košarkaše koji veoma dobro igraju pod košem. Veličković je od početka ove sezone u veoma dobroj formi. Jednom rečju, beogradski tim ima dosta različitih oružja. Protiv Tofaša nisu imali Rašona Tomasa, ali je Zagorac bio MVP kola u Evrokupu'', ističe Adomaitis.

Sutra će od Partizanovih igrača u centru pažnje ipak biti centar Artsjom Parahovski, koji je ovog leta došao upravo iz Ritasa.

Zanimljivu konstataciju je u vezi njega imao Adomaitis.

''Kod nas je Artsjom bio jedan od najvažnijih igrača u timu. Pokušavali smo da ga ikoristimo u različitim situacijama. On sada ne dobija toliko situacija u ekipi Partizana, njegova uloga je sada drugačija, ali to samo pokazuje kapacitet beogradskog tima'', zaključio je Adomaitis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 14.10.2019
18:25

Prilikom selektiranje ekipe, nece mi biti jasno sto smo se odrekli jeftinih stranaca sa koledz kosarke koje smo odlicno gadjali u predhodnom periodu?
Gos, Lendej, pa cak i Amida Brajma koji se nije naigrao kod nas, ali on je potpisao NBA ugovor ove sezone.

Niko me ne moze ubediti u tvrdnju da smo mogli da dovedemo Pefija Markovica umesto Parahovskog, Mozlija, Bircevica i Pejnersa.
Da smo centarsku liniju popunili centrima sa koledz kosarke. Jednog da smo uzeli sa karaktreristikama koje imaju Doup Reath iz FMP-a, ili Odzo iz Zvezde koje ima na kilo u Americi, a drugi da nam je bio sa karakterisitkama Lendeja, ili Brajme.
A trojku da smo popunili sa nekim igracem iz nase skole, Stefanovic, Pazin, Pecarskog da smo spustili,...nek igraju 5-10 minuta, ostalo vreme bi popunio Zagorac i treci bek, jer Trinkijeri forsira igru sa tri beka.

A plus na sve ovo Volden ne bi morao da se bakce sa prenosenjem lopte i kreiranjem napada, vec bi imao iskljucivo ulogu skorera.