Da li Maloun stiže u Srbiju? Igor Kokoškov konačno otklonio svaku dilemu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.01.2020.
22:31
Izvor: Sportske.net, novosti

Dolazi ili ne? Polemika je potrajala...

AP Photo/Danny Karnik
AP Photo/Danny Karnik

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov potvrdio je da će Majk Meloun biti u stručnom štabu na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Informaciju je na svom zvaničnom sajtu plasirao u javnost Košarkaški savez Srbije, ali je prava zbrka nastala nakon izjave trenera Denvera američkim medijima da to "nije baš tako".

Sada je to potvrdio i sam selektor Kokoškov koji je istakao da će sarađivati sa američkim stručnjakom.

"Sa Melounom se poznajem dugi niz godina. Nikada nismo bili saradnici, nego uvek na suprotnim stranama i zdravi rivali. Baš zbog ove činjenice mi je bilo lakše da vidim o kakvom se stručnjaku radi", poručio je iz Sakramenta za Novosti selektor Kokoškov.

Na konstataciju da je vest prilično iznenadila sve ljubitelje košarke, Kokoškov je bio još direktniji.

"Meni je malo čudno to što je prvi trener Denvera i čovek sa takvim iskustvom 'prekršten' u mog pomoćnika. Pričali smo i našalili se da on može da bude samo prvi trener, nikako pomoćnik. Međutim, odmah u sledećoj rečenici je Meloun bio izričit u stavu da jedva čeka leto i turnir u Beogradu. Vrlo dobro zna u kakvu košarkašku zemlju dolazi i sa kakvim igračima će da radi", poručio je Kokoškov.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu na programu je od 23. do 28. juna, a Srbija igra u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi sastaju se Portoriko, Italija i Senegal.

Samo pobednik turnira obezbediće učešće na Olimpijskim igrama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xman
Friday, 17.01.2020
00:32

mislim da je ovo prvi put da je reprezentacija Srbije, u bilo kom sportu, posle vrhunskog selektora i legende dovela podjednako kvalitetnog trenera(mozda cak i boljeg), a ovo sa Melounom je kao slag na torti

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 17.01.2020
01:00

Nismo doveli podjednako dobrog trenera nego 10x boljeg. Kokoskov je za Djordjevica strucnjak. Sale je samo motivator, nista vise od toga.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 19.01.2020
03:00

Sta je Djordjevic u svojoj trenerskoj karijeri uradio ? Otpusten u skoro svakom klubu gde je radio. 0 od takticara. Sto se znanja tice, Kokoskov je za njega Ajnstajn. Sto se reprezentacije tice, kazem, motivacija i nista vise. Ne treba Teu, Bjelici i Bogdanu niko da prica sta da rade.

avatar
xman
Sunday, 19.01.2020
00:29

i ti ga sad pretjera, ajde da si rekao da je bolji, ali 10x..a sto se tice toga da je motivator, to je svakako jedna od vaznijih osobina uspjesnog trenera

avatar
babaroga
Friday, 17.01.2020
17:50

A u prilog tvojoj tvrdnji pitacu samo jedno: ko misli da bi rezultat bio isti da je Kokoskov vodio nas a ovaj nas Sloveniju?