Da li je Zvezda završila sa pojačanjima za narednu sezonu?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.08.2020.
14:16
Izvor: Sportske.net

Kako izgleda Zvezdin roster nakon osmog pojačanja?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je ovog leta doživela velike promene, na mesto šefa struke postavljen je Saša Obradović, a sam roster je gotovo u potpunosti izmenjen.

Klub su napustili Lorenco Braun (Fenerbahče), Kevin Panter (Milano), Kalin Lukas, Čarls Dženkins (Olimpijakos), Stratos Perperoglu, Bili Beron (Zenit), Dušan Ristić (Breša) i Nemanja Nenadić (FMP) i Džejms Gist, ugovori su istekli i Majklu Odžu i Vladimiru Štimcu.

Prvi je ovog leta ugovor sa klubom potpisao Nik Popović, ali je mladi košarkaš odmah poslat u FMP na kaljenje, a nakon njega je stiglo osam pojačanja.

Redom su stizali Lendri Noko (Alba), Džordan Lojd (Valensija), Kori Volden (Partizan), Lengston Hol (Promiteas), Marko Simonović (Cedevita Olimpija), Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković i Duop Rit (FMP).

Važeće ugovore sa klubom imaju još Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Branko Lazić, Dejan Davidovac, Nikola Jovanović i Marko Jagodić-Kuridža, dok opciju da ostanu u Zvezdi naredne sezone imaju i Filip Čović, mada je izvesno da je neće iskoristiti, i Ognjen Kuzmić.

Vladimiru Štimcu je istekao ugovor, spekulisalo se da bi mogao da dobije novi, ali su se u poslednje vreme pojavile informacije da iskusni centar ima primamljive ponude iz inostranstva, te je sve jači utisak da će ipak ponovo napustiti Crvenu zvezdu.

Pod znakom pitanja je i ostanak Boriše Simanića, koji izlazi na NBA draft, ali je ugovorom vezan za klub do leta naredne godine.

Kada se sve sabere i oduzme, Obradović trenutno ima sledeći roster na raspolaganju.

PG: Kori Volden, Lengston Hol, Aleksa Uskoković
SG: Džordan Lojd, Aleksa Radanov
SF: Branko Lazić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Simonović
PF: Boriša Simanić*, Marko Jagodić-Kuridža, Duop Rit
C: Lendri Noko, Nikola Jovanović, Ognjen Kuzmić*


kosarka

Dakle, utisak je da je roster Crvene zvezde za narednu sezonu poprilično kompletiran, treba očekivati najverovatnije još jedno pojačanje na bekovskim pozicijama i možda jedno na jednoj od centarskih pozicija, posebno ako Simanić napusti klub.

Što se tiče ojačavanja spoljne linije, Met Džening se rastao sa Baskonijom, poznato je da je Amerikanac sa pasošem Gruzije odavno na radaru Crvene zvezde, bilo je i priča da kontakt između dve strane postoji.

Džimer Fredet je nerealna meta, najverovatnije se i seli ponovo u Kinu, ostaje još mogućnost da Zvezda sa postojećim rosterom sačeka decembar i početak sezone u NBA, kada će se iskristalisati situacija sa slobodnim igračima u najjačoj ligi sveta.

Saša Obradović je takođe pričao o igračima iz razvojne lige, koji bi mogli da ostanu bez angažmana, pa bi i tu možda "crveno-beli" mogli da pronađu rešenje.

Utisak je da je veći deo rostera gotov, Zvezda ima velike ambicije, od kojih ne beži ni trener Saša Obradović, videćemo kako će to sve izgledati na parketu.

kosarka

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 03.08.2020
09:00

Utisak je da smo slabiji, otisli su neki dobri igraci, Perperoglu i Beron koji su bili konstante, poenteri kao Panter i Braun, ali dobro... tek treba da upoznamo novajlije, a i prosle godine je izgledalo sve idealno, pa je usledio raspad. Nadam se da ce Obradovic to posloziti...

avatar
Slavoljub Saša Petrović
Sunday, 02.08.2020
20:45

Slabija ekipa, tesko ocekivati nesto vise.

avatar
Man united
Sunday, 02.08.2020
20:30

Слабији смо дефинитивно него прошле сезоне. Једина утеха је и што је Партизан ослабљен одласком Тинки винкија.

avatar
Brajkoo
Sunday, 02.08.2020
17:16

Svake godine se potrose silni milioni, dovede se po 10-ak novih , skupih ograca ali u Evropi rezultati sve gori

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 02.08.2020
15:07

Meni nekako deluje da smo slabiji igracki nego prosle sezone a imamo boljeg trenera.

avatar
Kori Volden
Sunday, 02.08.2020
14:48

Dolazi plej sigurno. Ne moze da se udje u sezonu sa 3 beka plus Radanov i Uskokovic.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Sunday, 02.08.2020
14:43

Kako je krenulo, mislio sam da ce napasti F8, ovako mo je to cisto ok, za sredinu tabele i eventualni ulazak u 8... mada videcemo dalhe sta ce se jos desavati... Licni utisak mi je da je proslogodisnji tim ipak bio jaci