Da li je Zvezda prejaka za ABA ligu, može li da padne i Radonjićev rekord?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.11.2018.
12:04
Izvor: Sportske.net

Verujemo da su i Zvezdini navijači prijatno iznenađeni onim što ove sezone pokazuje ekipa Milana Tomića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Posle poraza u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige od podgoričke Budućnosti i prekida kontinuiteta učešća u Evroligi, mnogi su Zvezdi predviđali i dodatni pad u novoj sezoni, pogotovo što i Partizan sve ambicioznije pokušava da se vrati na stare staze slave i uspeha.

Takođe, Zvezda je letos ostala i bez nekolicine najboljih igrača, poput Ročestija, Feldina, Omića, otišli su i Dangubić, Lesor, Antić se povukao...

Bilo je jasno da Zvezdi sledi velika rekonstrukcija i u stručnom štabu i u igračkom kadru, ali crveno-beli su je sproveli na zaista izvanredan način, pa novi trener Milan Tomić radi sjajan posao od početka nove sezone.

Računajući i pripremni period, Superkup ABA lige, dosadašnjih šest kola ABA lige i pet u Evrokupu, Zvezda je od dolaska Milana Tomića pretrpela samo jedan, bezbolni poraz u Breši u Evrokupu, iako je i tada imala ubedljivo vođstvo, pa za sada crveno-beli zauzimaju vodeće pozicije i u Evrokupu i u ABA ligi.

I ne samo što pobeđuju, već to čine i prilično ubedljivo, uz odličnu igru u odbrani, raznovrsnu u napadu, a najnoviju potvrdu toga videli smo sinoć protiv Cedevite (94-79). Zagrepčani, koji su slovili za jednog od favorita za osvajanje ABA lige ove sezone nisu uspeli ni da ozbiljnije priprete Zvezdi, baš kao ni aktuelni šampion Budućnost nedavno u ''Morači''.

Crveno-beli za sada igraju na evroligaškom nivou i biće zanimljivo videti koji su maksimalni dometi ove ekipe.

Za sada sve podseća na sezonu 2016/17, kada je Zvezda pod vođstvom Dejana Radonjića nanizala 20 pobeda u prvih 20 kola ABA lige, a tu seriju uspeo je da nakratko prekine Džikićev Partizan.

S obzirom da su već igrali i protiv Budućnosti i protiv Cedevite, veliko je pitanje može li iko u dogledno vreme da nanese poraz Zvezdi u ABA ligi. Možda Partizan sa Trinkijerijem, ali italijanski stručnjak je tek počeo sa radom, naredni mečevi pokazaće koliko će uspeti da unapredi igrui ekipe. Juče nije bio nimalo zadovoljan, i pored pobede nad Megom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Sunday, 04.11.2018
15:33

Ako budemo ozbiljno igrali svaku utakmicu, imaćemo sve pobede do kraja.

avatar
Znajsha
Sunday, 04.11.2018
14:58

Nije Zvezda prejaka vec su drugi raspad sistema.ABA liga se srozala nacisto i u rangu je KLS lige.Ta Cibona ili Zadar ne bi mogli ni KK Dinamo Vranje da dobiju.KKP,Olimpija i Buducnost su bas na razini KLS.Nikakva draz medju Ex Yu timovima vise.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 04.11.2018
14:35

Najboljoa, najbolja je nasa Zvezda Crvena, voli je cela Srbija jer t je zemlja Delija.

avatar
ViniciusJR
Sunday, 04.11.2018
14:32

Trenutno definitivno prejaka...odlican trener, dobri stranci. Plus ovi totalni promasaji Cedevite, Buducnosti... Daleko je kraj sezone, ali bice interesantno ko ce pored Zvezde izboriti plej of, i posebno sam plej of, bice pakleno. Mornar sa Braunom, Partizan sa Trinkijerijem i vjerovatno jos nekim pojacanjima...i Buducnost, koja ce sigurno mijenjati nesto, Kraft vec otisao, ceka se plej...i da vidimo da li ce se Cedevita vratiti, u sta ne vjerujem. Mislim da ce to biti Zvezda, Buducnost, Mornar, Partizan.

avatar
Old_school
Sunday, 04.11.2018
13:48

Meni nesto u glavi da nas je Krka sa Dzikijem prekinula. Mozda gresim.

avatar
Raky_b
Sunday, 04.11.2018
13:47

Koliko para, toliko muzike.