Da li je ovo Zvezdin adut za senzaciju u Madridu? Pero, seti se kako je bolelo!

Autor: Boban Filipović
petak 01.12.2017.
12:08
Izvor: Sportske.net

Real je izraziti favorit, mada valja podsetiti da se Pablo Laso suačava sa ozbiljnim kadrovskim problemima. Šansa crveno-belih je igra preko centara...

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Crvena zvezda nikada nije dobila Real u Madridu u ovom veku.

Najbliža tome bila je pre nešto više od deset godina kada su 'Los Blankosi' pobedili sa pola koša razlike u revanšu četvrtfinala ULEB kupa, mada su tada veći deo posla završili trijumfom u Beogradu. U ostalih pet duela u prestonici Španije u ovom milenijumu Real je prilično rutinski slamao otpor beogradskih crveno-belih.

Tradicija je saveznik 'Kraljevskog kluba', kvalitet je takođe na strani ekipe Pabla Lasa, a otežavajuća okolnost za šampiona Srbije je i loša forma.

Ekipa Dušana Alimpijevića ide na noge 'Kraljevićima' u nezgodnom momentu, sa sobom vuče 'rep' u vidu crne serije od pet poraza u nizu. Zvezda još nije trijumfovala u gostima u Evroligi ove sezone, a sada je čeka gostovanje na kom je, kao što već rekosmo, prolazila veoma neslavno u bliskoj prošlosti.

Nejt Volters Felipe Rejes

Međutim, ni u Realu situacija nije bajna.

Ekipa je od starta sezone bez svoje prve zvezde Serhija Ljulja, koji je letos doživeo težu povredu tokom priprema za Evrobasket. Na startu sezone Laso je ostao bez dojučerašnjeg centara Crvene zvezde mt:s Ognjena Kuzmića i neće moći da računa na njega do sledeće, van stroja je i prvi centar ekipe Meksikanac Gustavo Ajon, i njega čega duža pauza zbog povrede,  a sa povredama nižeg intenziteta je kuburio i Entoni Rendolf.

Sve ovo ukazuje da bi Zvezda igrom preko centara možda mogla da potraži šansu da priredi prvorazredno iznenađenje.

Milko Bjelica

Potencijalno jak adut za senzaciju bi mogao da bude revanšizam Pere Antića. Oni nešto iskusniji poznavaoci košarke se verovatno sećaju kako ga je kapiten Reala Filipe Rejes krvnički nokautirao laktom pre 11 godina u duelu istih rivala u ULEB kupu.

Na osnovu dosadašnjih izdanja Zvezde u Evroligi ove sezone razloga za optimizam gotovo i da nema. Dosta je škripalo u defanzivi, branjenje 'pikenrola' je bilo kriminalno loše. Real ima veoma raskošan ofanzivni potencijal tako da crveno-belima za senzaciju treba najbolja odbrana do sada.

Na Alimpijeviću je da pokuša da iznađe rešenje da zaustavi pre svih velikog Zvezdaša Luku Dončića, ali i 'Mitraljetu' Džejsija Kerola, lucidnog Fakunda Kampaca, namazanog i omraženog Rudija Ferandeza i ostale.

Utakmica između Real Madrida i Crvene zvezde mt:s počinje u 21h i njome će biti spuštena zavesa na 10. kolo Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Kihot
Friday, 01.12.2017
20:17

Tradicija postoji da bi se rusila, javlja mi se nesto da dobijamo večeras... :-)

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 01.12.2017
23:59
avatar
Friday, 01.12.2017
18:06

Realno nemaju sta da traze na ovom gostovanju kao i mnogim slabijim ekipama u gostima, kada kod kuce ne mogu Bamberg da pobede, cemu da se nadaju protiv Rala u gostima?

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 01.12.2017
23:59
avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 02.12.2017
00:03

Vidi se da se razumeš u košarku...isto kao i u fudbal..

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 01.12.2017
13:12

Mozemo pobediti jedino ako je namesteno

avatar
milan_polic
Friday, 01.12.2017
17:11

Pa i da je, nemate nikakve shanse.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 02.12.2017
00:05

Svaka čast,pravi poznavalac...možda da probaš da ne pišeš ništa izgledaćeš pametnije...

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 01.12.2017
23:59