Da li je ovo zaista ponuda za Entonija Dejvisa? Pelikansi ludi ako ne prihvate "poklon" Lejkersa!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.02.2019.
10:54
Izvor: Sportske.net

Ostala su još dva dana, u medijima se pojavila informacija da je ponuda na stolu. Većina se slaže da bi Lejkersi bez obzira što bi dobili "Obrvu" sami sebi pucali u noge, ovakvim raspletom!

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Vreme ističe još dva dana ostala su da Lejkersi završe posao.

Entoni Dejvis želi da ode iz Pelikansa, jedina mogućnost da napusti "Big Easy" u februaru su Lejkersi.

Naime, ostali klubovi za koje je zainteresovan nemaju šta da ponude u februaru i morao bi da čeka kraj sezone.

Pritisak je na Medžiku Džonsonu, on, kako smo i pisali pregovarta sa Delom Dempsom, a nakon prve ponude koju je Nju Orleans odbacio kao neozbiljnu, stigla je nova, koja bi mogla da zadovolji apetite Pelikansa.

Mnogi sumnjičavo vrte glavom, da li zaista "Obrva" vredi toliko, da, pazite sad, Lejkersi pošalju u Lujzijanu tri sjajna mlada igrača, Lonza Bola, Kajla Kuzmu, Brendona Ingrama, veterana Ronda, Lensa Stivensona, Bislija i dva pika prve runde.

Dejvis bi sa sobom u El-Ej poveo i Solomona Hila što bi bilo rasterećenje za seleri-kep Pelikansa.

Dakle, šest igrača i dva pika prve runde, čini se nestvarno dobra ponuda za Pelikanse, mnogi tvrde da su ludi ako ovo odbiju.

Šta bi ostalo Lejkersima osim Lebrona i Dejvisa?

Džoš Hart, veteran Tajson Čendler, MekGi, Ivica Zubac, Koldvel Poup, dakle ništa. Bila bi im potrebna pojačanja na bekovskim pozicijama, možda bi uzeli Mela Entonija, Solomon Hil je krilo koje baš i ne može puno da pomogne, verovatno bi ga otpustili i isplatili mu ostatak plate naredne tri godine, kako bi dobili 26 miliona slobodnih za još nekog slobodnog agenta 2019.

Da li će doći do trejda, ako je ovo ponuda, hoće, no, čini se da bi Lejkersi sami sebi pucali u noge ako daju šest igrača za "Obrvu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Tuesday, 05.02.2019
17:43

karmelo entoni aka melo moze tako. kakav bre on. nema nista od ove trapme. samo besmisleno pisanje po medijima u americi iz dosade.

avatar
Forza RoSs0neri
Tuesday, 05.02.2019
16:14

Kazu da im Pelikansi traze 4 pika...previse.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 05.02.2019
15:29

Bolje da su ubacili MekGija ili Cendlera umjesto Stivensona ili Rondoa, jer ovako ostaju im samo centri. Imace 2 superstara, 3 pristojna igraca i ostatak na nivou ABA lige. Ali, opet LeBron nema vremena da ceka, sledece godine moraju napasti prsten, kako znaju i umiju, a to je puno lakse sa Obrvom, nego sa Ingramom, Lonzom i veteranima.

avatar
Jovan Petrovic_fb1
Tuesday, 05.02.2019
14:14

Bolje da ponude Lonza za Rasela da isprave gresku. Ako su ovi iz Bruklina ludi da pristanu. Trazice im Kuzmu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.02.2019
12:07
avatar
RIP KOBE
Tuesday, 05.02.2019
17:45

danas pise 4 iz prve i 2 iz druge runde da hoce haha

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.02.2019
18:18
avatar
zlogi
Tuesday, 05.02.2019
12:07

Nijedan igrac ne vredi 6 igraca plus 2 pika prve runde. Zasto zuri Dzonson? Nemaju sanse prsten koga god da dovedu. Bolje da bude pametan i sacuva tim, pa kroz 2-3 godine da se nametnu kao pretendenti na prsten. Mislim da ce napraviti kardinalnu gresku, no dobro to je njihovo pravo ^^

avatar
_Goran_
Tuesday, 05.02.2019
13:13

Zato sto su doveli Lebrona, eto zasto zuri. Obecali su mu sigurno tim za titulu, a dok ovi mladi igraci postanu ozbiljniji i spremniji za tako nesto Lebron ce biti jos stariji i verovatno zavrsavati karijeru. To je glavni problem, bolje da ga nisu ni dovodili..

avatar
Algebrons
Tuesday, 05.02.2019
13:46

Misliš da LBJ želi, odnosno da ima vremena, da čeka 3 godine da bi bio konkurentan? Zašto su dovodili Džejmsa? Da bi oko igrača od 35 godina gradili tim za budućnost? Teško. I naravno da Dejvis vredi ovoliko. U NBA titule ne donosi širina klupe, već suvi kvalitet 2-3 najbolja igrača i sposobnost ostatka ekipe da šutira trojke i igra odbranu. Sa Džejmsom, Dejvisom i još jednim ozbiljnim potpisom sledećeg leta (Kemba, Klej ili Kajri), oni bi već sledeće sezone itekako mogli da ugroze sve kontendere (uključujući i Golden Stejt koji će zasigurno doživeti određene kadrovske promene predstojećeg leta). Što se konkretno ove ponude tiče, šta Lejkersi tačno daju? Daju Kuzmu koji je korektan starter, streč četvorka i ništa više od toga. Daju Ingrama koji nije pokazao ''gram'' talenta koji mu se predviđao, potencijalno ol-star igrač - i dalje verujem u njega, premda je nedostatak žustrine i brzine itekako primetan na ovom nivou. Daju Lonza koji nije ništa pokazao i ima potencijal da u budućnosti bude startni plej, ali ništa više od toga. Stivenson i Rondo su platežno negativni igrači i to je ''žrtva'' koju dodatno prinose Pelikani uzimajući njihove ugovore i pomažući Lejkerse da očiste seleri kep. Pikovi prve runde su kasni, tako da oni apsolutno nemaju ozbiljnu vrednost i oni su ovde svojevrsni filteri.