Da li je Olimpijakosu ugroženo mesto u Evroligi? Bertomeu ima odgovor!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.05.2019.
13:51
Izvor: Sportske.net

Mnogo je neizvesnosti oko crveno-belih iz Pireja ovog proleća, šta će se dogoditi na leto?

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Nikad burnija sezona za atinski Olimpijakos, koji zbog višemesečnog sukoba sa tamošnjim savezom i Panatinaikosom preti da neće ni učestvovati u plej-ofu, gde bi u četvrtfinalu trebalo da odmeri snage sa svojim najvećim rivalom.

U slučaju da Olimpijakos ostvari tu svoju nameru, najverovatnije će biti izbačen u niži rang takmičenja u Grčkoj, pa se postavlja pitanje kako će se to odraziti na učešće crveno-belih iz Pireja u Evroligi naredne sezone.

Tim povodom, ''Eurohoops'' je preneo odgovor Đordija Bertomeua, prvog čoveka Evrolige.

''Za nas je situacija jasna. Generalno, nemamo uticaja na utakmice nacionalnih liga i ne verujem da će ono što se dešava u Grčkoj uopšte uticati na Evroligu.

Veoma nam je teško da shvatimo šta se tačno dešava, tako da nismo ni u poziciji da rešavamo ovo pitanje. Nadam se za dobro košarke da će sve da se reši na najbolji mogući način za ovaj sport.

Obe grčke ekipe imaju kvalitet da budu konkurentne u Evroligi, a ono pravilo koje kaže da ako se tim ne takmiči u svojoj nacionalnoj ligi, ne može da se takmiči ni u Evroligi, predstavlja isključivo takmičarski kriterijum konkurentnosti.

Jer, ako je tim toliko loš da je zbog svojih loših rezultata ispao iz lige, mi moramo nešto da uradimo. Ali, Olimpijakosov slučaj je znatno drugačiji i mi nećemo primeniti ovu odredbu na Olimpijakos. Prilagodićemo naše propise'', istakao je Bertomeu.

Znate već, Olimpijakos je već počeo sprovođenje ''Plana B'', u slučaju izbacivanja iz grčke elitne divizije - podneo je zahtev za ulazak u ABA ligu, o čemu će se odlučivati 24. maja na sednici Skupštine regionalne lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke