Da li je još uvek aktuelan Zvezdin slogan ''kupujmo domaće''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.06.2020.
19:57
Izvor: Sportske.net

Poslednjih dana, doduše ne iz kluba već iz brojnih medija, najavljuje se serija novih, i to vrlo kvalitetnih stranaca u Zvezdi.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Imajući u vidu aktuelnu situaciju širom sveta zbog pandemije koronavirusa koja ne posustaje, bile su logične i očekivane najave iz Crvene zvezde da će ovoga leta transfer politika kluba biti u skladu sa sloganom ''kupujmo domaće''.

I zaista, počelo je transferom krilnog centra Nikole Popovića, koji se vratio u Srbiju posle četvorogodišnjeg školovanja u Americi i nastupa za Boston koledž, ali je ovaj momak odmah prosleđen na ''kaljenje'' u FMP gde će provesti prvu godinu ugovora sa Zvezdom.

Tom prilikom Zvezda je na svom klupskom sajtu da je ovim transferom nastavila sa nastavila sa ''praksom davanja šanse svojoj deci i u skladu sa najavljenom transfer politikom 'kupujmo domaće'''.

Potom je angažovano i nekoliko talentovanih juniora, domaćih naravno, koji bi tek za koju godinu mogli u prvi tim, međutim, tri nedelje kasnije, mediji bruje o novim, veoma kvalitetnim strancima sa kojima je Zvezda navodno već postigla dogovore. Najzvučnije ime u tim pričama je izvanredni bek Valensije Džordan Lojd, a osim njega u medijima su najavljeni i Lendri Noko iz Albe, pa juče kao prava ''bomba'' i Kori Volden iz Partizana!

Tokom razgovora za TV Prva, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje Voldenov transfer u Zvezdu, uz uverenje da mora prvo da se ''konsultuje sa trenerom Obradovićem''.

Ipak, sve ovo ne znači da je Zvezda odustala i od angažovanja domaćih igrača, jer se i dalje spekuliše o povratku Marka Simonovića, Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića, ali novi trener Saša Obradović će morati da da poslednju reč, ukoliko se svi oni uklope u njegovu koncepciju.

''Mislim da treba da bude dobra kombinacija stranaca i domaćih igrača. Evroliga je zahtevno takmičenje. Osim fizičkih, potrebne su i psihičke pripreme, kako bi bio kompetitivan sa ostalim evropskim ekipama'', konstatovao je nedavno Obradović, takođe tokom gostovanja na TV Prva.
-
baner 13

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Sunday, 28.06.2020
21:59

Cuj, domace!? Ti domaci, sto nesto vrede, su najcesce skuplji ili kostaju isto kao i stranci. Jel Nedovic trazi 700K. Za te pare mozes dovesti tri solidna Amerikanca. Ako ce igrati za manje para onda ok, u suprotnom dati sansu mladima ili ovima koji nisu preterano skupi a mogu izneti zahteve takmicaenja na tri fronta, Kuridza, Lazic itd. Ostalo stranci. Ne moze drukcije.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 28.06.2020
20:07

Kad vec pravite tekst onda ga barem odradite kako treba,pa evo da vas pitam koliko je stranaca napustilo Zvezdu i napusta je???